گزارش مرکز پژوهشهای مجلس از تورم در ایران نشان میدهد که مصرف گوشت قرمز در سال ۹۸ در میان طبقه متوسط جامعه بهنسبت سال ۹۵ بیش از ۳۰ درصد کاهش داشته است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا در روز دوشنبه ۱۶ آبان، کاهش شدید مصرف گوشت قرمز در حالی است که حتی کالاهایی مثل گوشت مرغ که ارز ترجیحی نیز دریافت میکنند، رشد قیمت بالای صددرصدی داشتهاند.
بر اساس دادههای گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، در دهک سوم که میتوان آن را کمدرآمدترین قشر «طبقه متوسط» نامید، مصرف گوشت قرمز، ۳۶ درصد و مصرف برنج ۱۸ درصد کاهش داشته است.
البته این دادهها بدون احتساب تورم سال ۹۹ انجام شده است. با توجه به افزایش نرخ تورم نقطه به نقطه که مهرماه سال جاری اعلام شد، میتوان پیشبینی کرد که مصرف اقلام اعلامشده در این پژوهش بیش از این ارقام در میان خانوارهای ایرانی کاهش یافته است.
در این باره فرامرز توفیقی، رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراها که محاسبات مستقل سبد معاش خانوارها را انجام میدهد، گفت که این روزها «با هر کارگر و مزدبگیر سادهای که صحبت کنید، در اولین جمله بسیار ساده به شما میگوید که دیگر نمیتوانم گوشت و مرغ بخرم.»
اول مهرماه سال جاری نیز رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی ایران از کاهش ۳۰ تا ۳۵ درصدی فروش گوشت در کشور نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت که «بسیاری از مغازههای گوشتفروشی «تغییر کاربری» دادهاند.»
۱۱ شهریورماه نیز انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی اعلام کرده بود که بسیاری از خانوادهها در ایران مصرف گوشت قرمز، سفید، تخممرغ و لبنیات را به شدت کاهش داده یا آنها را از سفره خود حذف کردهاند.
بر اساس نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، ایسپا نیز بیش از هشت درصد خانوارهای ایرانی مورد سؤال، اعلام کرده بودند که در سال ۹۸ گوشت قرمز مصرف نکردند.