شاخص داوجونز برای نخستین بار از مرز ۳۰ هزار واحد گذشت

یکی از دلایل اصلی افزایش شاخص سهام در بازار مالی آمریکا امیدواری به احیا سریع و پر شتاب رشد اقتصادی کشور در سال ۲۰۲۱ است.

به نظر می‌رسد که بازارهای مالی آمریکا از دوران پر تلاطم و افت ناشی از شیوع ویروس کرونا عبور کرده‌اند ولی اين خوشبينی هنوز در افکار عمومی ديده نمی‌شود.

شاخص بهای سهام در بازار مالی نیویورک روز سه‌شنبه چهارم آذر تحت تاثیر حل بلاتکلیفی سیاسی در آمریکا و امیدواری به تولید واکسن کرونا به شکل چشمگیری افزایش یافت و برای اولین بار نمودار میانگین بازار بورس داو جونز از مرز ۳۰ هزار واحد عبور کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه حوالی نیمروز سه‌شنبه به وقت محلی، شاخص بهای سهام این بازار به طور متوسط ۱.۶ افزایش یافت. شاخص بهای سهام ۵۰۰ شرکت بزرگ در بازار مالی آمریکا نیز حدود ۱.۵ درصد و سهام شرکت‌های بزرگ فناوری نیز حدود یک درصد افزایش پیدا کرد.

سرمایه‌گذاران اکنون اطمینان بیشتری پیدا کرده‌اند که روند انتقال قدرت در آمریکا به یک بحران حقوقی- سیاسی بدل نخواهد شد.

دونالد ترامپ هنوز رسما شکست خود را نپذیرفته است ولی غروب دوشنبه دولت او آغاز روند انتقال قدرت را اعلام کرد. به این ترتیب تیم جو بایدن، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا، از امکانات لازم از جمله بودجه، فضای اداری و امکان ملاقات با مقامات فدرال برای تشکیل دولت جدید برخوردار خواهد شد.

در روزهای گذشته انتشار اخبار مثبت در مورد واکسن محصول دانشگاه آکسفورد و شرکت داروسازی «آسترازنکا» و انتصاب جنت یلن، رئیس سابق بانک مرکزی آمریکا از سوی جو بایدن به عنوان وزیر جدید خزانه‌داری اطمینان در بین سرمایه‌گذاران را افزایش داد.

یکی از مجلات اقتصادی آمریکا در واکنش به این انتصاب نوشت: «خانم یلن یک مدیر شناخته شده و مورد احترام در عرصه جهانی است ولی درعین حال یکی از منتقدان سرسخت بازار مالی آمریکا محسوب می‌شود».

یکی از دلایل اصلی افزایش شاخص سهام در بازار مالی آمریکا امیدواری به احیا سریع و پر شتاب رشد اقتصادی کشور در سال ۲۰۲۱ همزمان با شروع تجويز واکسن کرونا و بهبود وضعیت بخش‌های اقتصادی نظیر انرژی و سفرهای هوایی است که بیش از همه از پیامدهای بحران کرونا آسیب دیده‌اند.

به نظر می‌رسد که بازارهای مالی آمریکا از دوران پر تلاطم و افت ناشی از شیوع ویروس کرونا عبور کرده‌اند ولی اين خوشبينی هنوز در افکار عمومی ديده نمی‌شود.

یک مرکز پژوهش‌های اقتصادی در نیویورک اخیرا اعلام کرد که به دلیل پیش‌بینی‌های ناامید کننده در مورد ماه‌های آینده، میزان اعتماد مصرف‌کنندگان در ماه نوامبر نسبت به اکتبر چند درصد کاهش یافته است.

به گفته کارشناسان این موسسه، در آستانه آغاز سال ۲۰۲۱ مردم هنوز به احیا اقتصاد آمریکا و بهبود بازار کار اعتماد ندارند و افزایش مجدد شیوع ویروس در هفته‌های اخیر نگرانی در مورد آینده را تشدید کرده است.