نخستوزیر اسرائیل روز یکشنبه ۲۳ آذر گفت نباید به حالت رفتار عادی با رژیم ایران برگردیم و برای مبارزه با این تهدید علیه صلح جهانی متحد شویم.
بنیامین نتانیاهو در یک نشست خبری مشترک با رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی آمریکا، که به اسرائیل سفر کرده، سخن میگفت.
نخستوزیر اسرائیل افزود: «تا زمانی که رژیم ایران به تهدید همسایگان خود ادامه دهد، تا زمانی که خواستار نابودی اسرائیل است، تا زمانی که به تامین پول و سلاح برای سازمانهای تروریستی در منطقه و سراسر جهان ادامه دهد و تا زمانی که مسابقه خود را برای دستیابی به سلاح هستهای و تجهیرات پرتاب ادامه دهد، ما نباید به حالت رفتار عادی با رژیم ایران برگردیم».
او همچنین اظهار داشت که «ما باید برای مبارزه با این تهدید علیه صلح جهانی، متحد شویم».
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این سخنان بنیامین نتانیاهو نشانگر آن است که دولت اسرائیل رویکرد فشار بر جو بایدن، رئیسجمهوری منتخب آمریکا، را در پیش گرفته تا از احیای توافق هستهای با ایران جلوگیری کند.
کانال تلگرامی نخستوزیر اسرائیل نیز از قول او نوشته است: «من میگویم "صلح جهانی" زیرا امروز جمهوری اسلامی قلدر محله است».
به گفته آقای نتانیاهو، اگر جلوی ایران گرفته نشود، «فردا موشکهای بالستیک قارهپیما با کلاهک هستهای خواهد داشت که میتواند اروپا و آمریکا را هدف قرار داده و به یک قلدر جهانی تبدیل شود که همه را به خطر میاندازد».
از زمان روشن شدن نتیجه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در یک ماه گذشته، نخستوزیر اسرائیل با بیان عباراتی چون «ما نباید»، «ما باید» برای دولت جدید آمریکا و رهبر آن، به نوعی تعیین تکیلف کرده و نسبت به احتمال تجدید مذاکرات آمریکا با ایران، از هم اکنون خط و نشان میکشد.
بیشتر در این باره: انتقاد تند سفیر روسیه در تلآویو: «مشکل خاورمیانه اسرائیل است»نخستوزیر اسرائیل در زمانی که جو بایدن معاون باراک اوباما، رئیسجمهوری وقت آمریکا، بود کارزار طولانی را علیه مذاکرات آن دولت با ایران و علیه برجام، پیگیری کرد و به مخالفت و خشم دولت وقت آمریکا بیاعتنا بود.
بنیامین نتانیاهو بعد از حصول برجام نیز تنها رهبر در جهان بود که به سرعت با آن به مخالفت برخاست و با وجود گرفتن امتیازات بزرگ برای اسرائیل از آمریکا، به امید تغییر رهبری در واشینگتن منتظر ماند.
او مدعی شده بود که کشورش با دست یافتن به اسناد هستهای ایران، دونالد ترامپ را «متقاعد کرد» که بهار ۲۰۱۸ از برجام خارج شود.
نخستوزیر اسرائیل میگوید که برجام، مانع تولید سلاح هستهای ایران نخواهد شد و این توافق در پرداختن به سیاست منطقهای ایران، مانند حمایت از گروههای شبهنظامی طرفدار خود در منطقه و توسعه برنامه موشکی ایران ناکام بوده است.
آقای نتانیاهو در کنار رابرت اوبراین از دولت دونالد ترامپ به گرمی تقدیر کرد که «به جای مماشات با مستبدان تهران، سیاست فشار حداکثری را در پیش گرفت که در سراسر خاورمیانه نیز علیه ایران گسترش یافت و از آن پشتیبانی شد».
مشاور امنیت ملی آمریکا هم در سفر خداحافظیاش با مقامات اسرائیل گفت که کارزار فشار حداکثری آمریکا علیه ایران «موفقیتآمیز» بوده است.
گزارش رسانههای اسرائیل گزارش دادهاند که آقای اوبراین در باره آخرین گامهای دولت دونالد ترامپ در خصوص تحریم ایران، با بنیامین نتانیاهو رایزنی کرده است. جزییات بیشتری در این خصوص منتشر نشده است.
ایران تاکید کرده که دولت جدید آمریکا میتواند به آسانی به مسیر برجام بازگردد اما مذاکرات تازهای انجام نخواهد داد.
جو بایدن گفته که به تعهدش مبنی بر احیای برجام، به عنوان سادهترین راه برقراری ثبات در منطقه، وفادار است هر چند که آگاه است این کار «آسان نخواهد بود».
در حالی که آلمان از لزوم انجام مذاکرات برای دستیابی به «برجامی متفاوت» سخن گفته، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، با تجدید گفتوگوها در مورد توافق هستهای مخالفت کرده است.
بنیامین نتانیاهو در نشست خبری روز یکشنبه خود گفت: «اسرائیلیها و اعراب در باره خیلی چیزها موافق هستند و منطقی است که دنیا به آن توجه کند؛ ما در اینجا زندگی میکنیم و با منطقه آشنا هستیم».
او «حذف» قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، که ۱۳ دی پارسال به فرمان دونالد ترامپ کشته شد، یکی از موضوعهای مورد توافق اسرائیل و اعراب در منطقه، توصیف کرد.