رئيس سازمان نظام پزشکی ایران با تاکید بر ضرورت خرید سریع واکسن کرونا گفته است که باید ۵۰ میلیون واکسن در طول دوره سه ماهه «تامین و تزریق شود».
محمدرضا ظفرقندی در یک نشست خبری که روز سهشنبه اول دیماه برگزار شد، تامین واکسن را «حیاتی، قهری و قطعی» خوانده و از مسئولان دولتی خواسته است که «دست بخش خصوصی» را در این زمینه باز نگه دارند.
او همچنین به تلاشهای هفت شرکت داخلی در زمینه تولید واکسن اشاره کرده ولی گفته است که رسیدن به «دانش فنی» تولید واکسن با «تولید انبوه» واکسن متفاوت است و با توجه به محدودیتهای ارزی «زمان تهیه» دستگاههای تولید که اکنون در ایران وجود دارد، مشخص نیست.
پیشتر نیز برخی از منتقدان داخلی سیاستهای وزارت بهداشت در مورد تولید «واکسن ایرانی کرونا» گفته بودند که این واکسن تا اواخر بهار در دسترس نخواهد بود. این در حالی است که تا آن زمان شش ماه فاصله وجود دارد و بسیاری میتوانند مبتلا و قربانی شوند.
طی هفتههای اخیر مراجع مختلف توصیه کردهاند که وزارت بهداشت و درمان خرید خرید واکسنهای موجود بویژه فایزر- بیونتک را در دستور کار قرار دهد که کارایی آن تا ۹۵ درصد ثابت شده است.
با این حال مقامهای جمهوری اسلامی اظهارات متناقضی در این زمینه بیان کردهاند، از ادعای تحریم و موانع انتقال ارز برای خرید واکسن خارجی تا فقدان زیرساختهای لازم به منظور نگهداری واکسن یاد شده در دمای منفی ۷۰ درجه.
این در حالی است که ناصر ریاحی رئیس اتحادیه واردکنندگان داروی ایران گفته که «هیچ مشکلی» برای انتقال ارز به منظور واردات واکسن کرونا و دیگر اقلام دارویی از خارج به ایران وجود ندارد.
علاوه بر انتقادات کارشناسان، کاربران ایرانی یکشنبه شب ۳۰ آذر و همزمان با شب یلدا، طوفانی توئیتری با هشتگ «واکسن بخرید» برای مبارزه با کرونا به راه انداختند و از مقامهای جمهوری اسلامی خواستند که این موضوع را با فوریت در دستور کار خود قرار دهند.