باوجود هشدارهای متعدد در مورد وضعیت وخیم تاق کسری، محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی وزارتخانه میراث فرهنگی ایران میگوید «تا دعوت رسمی عراق نباشد، برای مرمت طاق کسری نمیرویم.»
ایوان خسرو، معروف به طاق کسری یا ایوان مدائن، برجستهترین یادگار شاهنشاهی ساسانی و بزرگترین تاق ضربی شناختهشده جهان است که در تیسفون واقع شده است. تیسفون در عراق که در عربی به آن «مدائن» میگویند نزدیک به ششصد سال پایتخت ایران بود.
هفتههای اخیر تصاویری از فرو ریختن بخشی از سقف بنای طاق کسری در شبکههای اجتماعی منتشر شده که در واکنش به آن کارزاری برای نجات طاق کسری شکل گرفت.
این کارزار با نامه سرگشادهای از معماران، شهرسازان و هنرمندان همراه است که از دولتهای ایران و عراق میخواهد از این «یادگار بسیار ارزشمند تمدن ساسانی با ارزشهای مشترک جهانی» محافظت کنند.
بیشتر در این باره: سقوط ساسانیان و گذار به ایران اسلامیروز دوشنبه محمدحسن طالبیان در این باره گفت که تا زمانی که هماهنگیهای کامل از سوی وزارت فرهنگی عراق انجام نشود «متاسفانه وزارتخانه میراث فرهنگی نمیتواند کاری برای مرمت و ساماندهی تاق کسری انجام دهد.»
او گفت که «متولیان میراث فرهنگی عراق از حدود سه سال قبل تا کنون چند بار این تمایل را ابراز کردهاند، اما هیچ کاری را به صورت رسمی برای حضور تیم ایرانی در تاق کسری انجام ندادهاند، و همیشه اصرار از طرف ایرانی و سفارت ما در عراق بوده است.»
علیاصغر مونسان، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی روز ۲۲ دیماه با اشاره به فروریختن بخشی از دیوار طاق کسری گفته بود که سازمان برنامه و بودجه به دلیل اهمیت تاریخی این بنا قرار شده اعتباراتی برای احیا و مرمت آن در نظر بگیرد و در اختیار این وزارتخانه قرار دهد.