کشتی باری غول‌پیکر پس از به گل نشستن کانال سوئز را مسدود کرد

کشتی باربری «اورگرین» که باعث مسدود شدن کانال سوئز شد

مقامات مسئول کانال سوئز روز چهارشنبه چهارم فروردین از مختل شدن رفت‌وآمد شناورها در این آبراه در پی به گل نشستن یک کشتی باربری غول‌پیکر خبر دادند.

این کشتی با نام «ام وی اورگرین» که با پرچم پاناما در حال حرکت بود، حامل محموله‌ای بزرگ از آسیا به مقصد اروپاست.

تصاویر انتشار یافته نشان می‌دهند که بخشی از دماغه کشتی تقریبا به دیواره شرقی کانال چسبیده و بخش انتهایی بدنه‌اش به دیواره غربی کانال مماس شده است.

به‌گفته کارشناسان، وقوع چنین سانحه‌ای در تاریخ ۱۵۰ ساله کانال سوئز بی‌سابقه است.

کشتی‌های یدک‌کش از صبح روز چهارشنبه فعالیت خود برای جابه‌جا کردن این کشتی باری را آغاز کرده‌اند اما هنوز مشخص نیست که این عملیات چه‌قدر زمان خواهد برد.

کانال سوئز از مهم‌ترین آبراه‌های جهان و رابط بین دریای سرخ و مدیترانه است. ده درصد از تجارت بین‌المللی شامل بخش قابل توجهی از نفت مورد نیاز جهان از این مسیر دریایی عبور می‌کند.

به‌گفته یک مقام محلی، عملیات جابه‌جایی این کشتی ممکن است دست‌کم دو روز طول بکشد. همزمان، این نگرانی وجود دارد که کشتی‌های متوقف‌مانده در آبراه هدف حمله قرار گیرند.

خبرگزاری بلومبرگ پیشتر گزارش داده بود که بیش از صد کشتی باری پشت سر این کشتی حامل کانتینر که ۴۰۰ متر طول دارد، گرفتار شده‌اند.

ژنرال اسامه رابی، رئیس اداره مدیریت کانال سوئز، گفت: «همه اقدامات لازم برای گشایش آبراه و به جریان افتادن کشتیرانی را انجام خواهیم داد».

شرکت کشتیرانی مالک این کشتی نیز اعلام کرد که هیچ‌یک از ۲۰ خدمه حاضر در کشتی در جریان این سانحه آسیب ندیده‌اند و نشانه‌ای دال بر آسیب‌دیدگی و یا آلودگی و نشت سوخت در کشتی به چشم نمی‌خورد.

دلیل به گل نشستن این کشتی که روز سه‌شنبه اتفاق افتاد هنوز مشخص نشده و شرکت مالک نیز تمام شدن سوخت آن را تکذیب کرده است.

شرکت کشتیرانی «اورگرین» مستقر در تایوان که هدایت این کشتی را برعهده دارد روز چهارشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشتی هنگام ورود به کانال سوئز از آب‌های دریای سرخ، با وزش شدید باد روبه‌رو شد اما هیچ‌یک از کانتینرهایی که حمل‌ می‌کند غرق نشده‌اند.

در همین زمینه، یک مقام مصری که نخواست نامش فاش شود، وزش شدید باد را دلیل این سانحه دانست. به گزارش هواشناسان مصری، سرعت باد در روز سه‌شنبه حدود ۵۰ کیلومتر در ساعت برآورد شده است.

با این همه هنوز مشخص نیست که وزش باد با اين سرعت چگونه می‌تواند یک کشتی باربری به وزن حدودا ۲۲۰ هزار تُن را از مسیر خارج کند.

تصاویری که از زوایای مختلف این کشتی منتشر شده است نشان می‌دهد که ماموران کانال سوئز در حال تخریب بخشی از دیواره غربی این کانال هستند تا با آزاد شدن قسمت انتهایی کشتی، امکان حرکت آن فراهم شود.

این کشتی در قسمت ورودی کانال از سمت دریای سرخ به گل نشسته است که باریک‌ترین بخش کانال به شمار می‌رود و مسیر رفت‌وآمد کشتی‌ها در آن‌جا یک‌طرفه است.

هر روز به‌طور متوسط ۵۰ کشتی غول‌پیکر از کانال سوئز عبور می‌کنند. تنها در سال گذشته نزدیک به ۱۹ هزار کشتی از آن عبور کردند و مسدود شدن اين آبراه به مدت چند روز، انتقال کالاهای تجاری و نفتی را با آسیب جدی مواجه خواهد کرد.

با استفاده از گزارش آسوشیتدپرس و سایت رادیو فردا/ ش.ر/ آ.ت/ ک.ر