وزیران دفاع ۱۲ کشور سرکوب خونین اعتراضات میانمار را محکوم کردند

سرکوب اعتراضات در میانمار

سرکوب گسترده معترضان در میانمار طی روز شنبه ۷ فروردین که به خونین‌ترین روز بعد از کودتای نظامیان تبدیل شد، موجی از انتقادهای بین‌المللی را برانگیخته و وزیران دفاع ۱۲ کشور این خشونت‌ها را محکوم کردند.

اعضای یک خانواده که شاهد کشته شدن یک معترض در خیابان بوده‌اند. یانگون میانمار، ۷ فروردین

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزیران دفاع ۱۲ کشور از جمله آمریکا، بریتانیا، ژاپن و استرالیا سرکوب خونین نظامیان در میانمار را محکوم کرده‌اند.

تنها در روز گذشته شمار کشته‌شدگان در اعتراضات این کشور به دست‌کم ۹۱ نفر رسید و تاکنون حداقل ۴۲۳ نفر از معترضان با ضرب گلوله نظامیان میانمار کشته شده‌اند.

شنبه مصادف با روز «نیروهای مسلح» در میانمار بود و در این روز رژه بزرگ نیروهای مسلح برگزار شد. به موازات آن نیروهای امنیتی در این روز به روی معترضان خواهان دموکراسی آتش گشودند و در شهرهای مختلف این کشور با معترضان درگیر شدند.

بیانیه مشترک وزرای دفاع ۱۲ کشور می‌گوید «یک ارتش حرفه‌ای، تابع استانداردهای بین‌المللی و مسئول محافظت از مردم است، نه آسیب رساندن به آنها».

این بیانیه از ارتش میانمار خواسته‌است خشونت‌ها را متوقف کرده و تلاش کند احترام و مشروعیت از دست رفته خود را در میان مردم میانمار احیا کند.

بیشتر در این باره: «بیش از ۱۰۰ کشته» در اعتراضات میانمار؛ آمریکا: مردم حاکمیت ترور نظامیان را نمی‌پذیرند

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا نیز روز شنبه با انتشار توئیتی گفت از شنیدن اخبار کشته‌های میانمار «وحشت‌زده» شده است.

وی «حکمرانی هراس‌افکنی» توسط نظامیان میانمار را محکوم کرد.

توماس اندروز، گزارشگر ویژه حقوق بشر میانمار در سازمان ملل، به‌تازگی در بیانیه‌ای هشدار داد که «وضعیت میانمار رو به وخامت است.»

در میانه انتقاد گسترده کشورهای مختلف از کودتای نظامی میانمار و سرکوب خونین معترضان، معاون وزیر دفاع دولت روسیه در دیدار با فرمانده کل ارتش میانمار بر تعمیق روابط دو کشور تاکید کرده است.

الکساندر فومین روز جمعه در دیدار با مین آنگ هلینگ، فرمانده کل ارتش که رهبری کودتا را در دست دارد، با تاکید بر ادامه صادرات تسلیحات به این کشور گفت روسیه مایل به تعمیق روابط با دولت میانمار است.

با استفاده از خبرگزاری فرانسه و رادیوفردا / ف.ق / پ.پ