گزارش خبرگزاریها حاکی است ابرکشتی «اِور گیون» که به مدت یک هفته کانال سوئز را مسدود و صدها کشتی را معطل کرده بود روز دوشنبه ۹ فروردین بار دیگر شناور شد.
اداره کانال سوئز در بیانیهای اعلام کرد که ترافیک دریایی در این کانال از سر گرفته شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، تصاویر تلویزیونی ملوانان یک کشتی یدککش را نشان دادند که با به صدا در آوردن بوق آن از شناور شدن کشتی اِور گیون که به اندازه چهار زمین فوتبال مساحت دارد، ابراز خوشحالی کردند.
بیمه لویدز برآورد کرده که مسدود شدن این کانال باعث معطل شدن روزانه ۹.۶ میلیارد دلار ارزش کالاهای در حال انتقال بین آسیا و اروپا شده بود.
خبرگزاری فرانسه گزارش داده که در حال حاضر ۴۲۵ کشتی در دو طرف کانال سوئز، در مدیترانه و دریای سرخ، منتظر عبور هستند.
کشتی باربری غولپیکر ژاپنی «اِوِر گیوِن» که با پرچم پاناما حرکت میکرد، روز چهارم فروردین و در پی توفان شدید از مسیر خود منحرف شده و در قسمت ورودی کانال سوئز از سمت دریای سرخ، به گل نشست. این کشتی به صورت عرضی در کانال سوئز بیحرکت ماند و راه کانال را بست.
کانال سوئز از مهمترین آبراههای جهان و رابط بین دریای سرخ و مدیترانه است. ده درصد از تجارت بینالمللی شامل بخش قابل توجهی از نفت مورد نیاز جهان از این مسیر دریایی عبور میکند.
بیشتر در این باره: سهمیهبندی بنزین در سوریه به دنبال مسدود شدن کانال سوئزهر روز بهطور متوسط ۵۰ کشتی غولپیکر از کانال سوئز عبور میکنند. تنها در سال گذشته نزدیک به ۱۹ هزار کشتی از آن عبور کردند.
در همین حال، بسته شدن یکهفتهای کانال سوئز سوخترسانی جمهوری اسلامی به متحد خود در سوریه را نیز با اخلال مواجه کرد و روز هفتم فروردین، وزارت نفت سوریه اعلام کرد که در پی مسدود شدن کانال سوئز و نگرانی از تاخیر در واردات سوخت، آغاز به سهمیهبندی بنزین در کشور کرده است.
شرکت ردیابی نفتکشها، تانکر ترکرز، گزارش داده بود که یک نفتکش ایران با دو میلیون بشکه محموله نفت خام در حال گذشتن از کانال سوئز و رسیدن به بندر بانیاس سوریه است.
قیمت نفت در بازارهای جهانی در روز ششم فروردین در پی مسدود شدن کانال سوئز ۴.۴ درصد افزایش یافت.
بسته شدن کامال سوئز به خاطر به گل نشستن یک کشتی در ۱۵۰ سال اخیر بیسابقه بوده است.