حضور زن جوان با «تُربت کشته‌شدگان آبان» در کنار احمدی‌نژاد در وزارت کشور

عکسی که اعتماد آنلاین از حضور این زن جوان در کنار محمود احمدی‌نژاد منتشر کرد

حضور یک زن جوان با چادر سفید و کیسه‌ای خاک در جریان رفتن محمود احمدی‌نژاد به وزارت کشور در روز چهارشنبه برای ثبت نام برای انتخابات ریاست جمهوری خبرساز شده است.

این زن جوان که به نام او اشاره‌ای نشده به خبرنگاران گفته است که «خاک تربت کشته‌شدگان» آبان ۹۸ را با خود دارد.

کانال اعتماد آنلاین در تلگرام به نقل از این زن جوان نوشت که او با خود «خاک تربت کشته‌شدگان سال ۹۸» را دارد و «به نمایندگی از همه زنان ایران» برای حمایت از محمود احمدی‌نژاد و آرزوی موفقیت برای او به وزارت کشور رفته است.

اعتماد آنلاین نوشته است که این زن که آقای احمدی‌نژاد را تا قبل از ورود به مکان ثبت‌نام در وزارت کشور همراهی می‌کرد، خاک را «برای تیمم به او داد و ذکری هم برای موفقیت او خواند».

اشاره به قربانیان سرکوب در آبان ۹۸ در زمان ثبت نام در وزارت کشور در حالی است که در جریان اعتراضات مردم به نتیجه اعلام شده از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ ده‌ها نفر کشته شدند، اما محمود احمدی‌نژاد که پیروز این انتخابات اعلام شده بود تنها معترضان را «خس و خاشاک» خواند.

به گفته خبرنگارانی که روز چهارشنبه در وزارت کشور حضور داشتند در «اتاق خبر پارتی» در کلاب‌هاوس، این زن که چادر سفید بر سر داشته با اصرار و خواسته محمود احمدی‌نژاد وارد وزارت کشور شده است.

بیشتر در این باره: احمدی‌نژاد به عنوان نامزد انتخابات ۱۴۰۰ ثبت نام کرد

عدم اشاره رئیس جمهور سابق به قربانیان سرکوب در سال ۸۸ و در مقابل برجسته ساختن کشته‌شدگان آبان ۹۸ می‌تواند به استفاده تبلیغاتی او از این معترضان تعبیر شود.

در جریان اعتراضات آبان ۹۸ که در ابتدا واکنشی به گران شدن ناگهانی قیمت بنزین بود و به‌سرعت تغییر جهت داد و حکومت جمهوری اسلامی را نشانه گرفت، صدها نفر کشته شدند.

به گفته وزیر‌‌ کشور ایران، بین ۲۰۰ تا ۲۲۵ نفر در این اعتراضات کشته شدند، اما سازمان عفو ‌بین‌الملل با اعلام مشخصات حداقل ۳۱۱ نفر از کشته‌شدگان تأکید کرده است که شمار کشته‌شدگان ممکن است بسیار بیشتر از این عدد باشد.

خبرگزاری رویترز اما ضمن اعلام کشته‌ شدن حداقل ۱۵۰۰ نفر در اعتراضات آبان ۹۸، از قول «سه منبع نزدیک به حلقه اطرافیان» خامنه‌ای «و یک مقام چهارم» نوشت که رهبر جمهوری اسلامی به مقام‌های ارشد کشور گفته است «هر کاری لازم است برای متوقف کردن» اعتراضات انجام دهند.

خانواده‌های کشته‌شدگان آبان در مصاحبه با رادیوفردا گفته‌اند که نه‌تنها شکایت‌ آن‌ها برای معرفی قاتلان فرزندان‌شان بی‌نتیجه مانده که خانواده‌ها تحت فشار قرار گرفته‌اند تا سکوت کنند و از پی‌گیری پرونده‌های شکایت خود منصرف شوند.

به گفته این خانواده‌ها، شکایت‌ها یا بی‌نتیجه مانده و از آن‌ها خواسته شده با دریافت دیه پرونده را مختومه کنند یا تحت فشار قرار گرفته‌اند تا جانباخته خود را شهید اعلام کنند و مسئولیت قتل آن‌ها را بر گردن معترضان بیندازند.