هشت روزنامه اصلاحطلب و نزدیک به دولت ایران روز دوشنبه ۲۷ اردیبهشت در سرمقاله مشترکی از روند کنونی واکسیناسیون عمومی در برابر ویروس کرونا انتقاد کردند و خواستار شتاب در این زمینه شدند.
روزنامههای اطلاعات، جمهوری اسلامی، شرق، اعتماد، دنیای اقتصاد، سازندگی، هفتصبح و همشهری در این سرمقاله شرایط ناشی از ویروس کرونا در ایران را بحرانی خواندند و هشدار دادند که چشماندازی روشنی نیز به چشم نمیخورد.
این روزنامهها در سرمقاله مشترک خود با اشاره به «اخبار و اطلاعرسانی متناقض» در مورد واردات واکسن کرونا، آن را نشانه «تشتت در نظام تصمیمگیری» کشور دانستند و عنوان کردند که «تعلل نهادهای مجری، این نگرانی را بهوجود آورده است که مبادا اراده و تصمیم واحدی در این زمینه وجود نداشته باشد».
بیشتر در این باره: ادعای واکسیناسیون «۱۴ میلیون نفر» تا پایان خرداد؛ بیش از «دو میلیون دُز» واکسن وارد میشودبر اساس اعلام سازمان غذا و داروی ایران تا روز یکشنبه ۲۶ اردیبهشت پنج میلیون و ۶۰۰ هزار دُز واکسن کرونا وارد کشور شده که این میزان جوابگوی تنها دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر است. مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور نیز به حدود ۲ میلیون و ۲۷۰ هزار دُز رسیده که به گروههای دارای اولویت تزریق شده است.
این میان با کندی روند واکسیناسیون در کشور حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، روز ۲۶ فروردین خواستار همکاری شرکتهای خصوصی برای واردات واکسن خارجی شد، اما هنوز گزارش تایید شدهای از ورود واکسن کرونا به کشور توسط بخش خصوصی منتشر نشده است.
سرمقاله مشترک روزنامههای یادشده نیز با اشاره به ناکامی بخش خصوصی در این زمینه میگوید که بخش خصوصی اما «عدمتوفیق خود را در حوزه واردات نه به دلایل خارجی که به موانع داخلی نسبت میدهد».
این سرمقاله در ادامه به انتخابات ریاست جمهوری در ایران میپردازد که ماه آینده برگزار میشود و هشدار میدهد که چون «ماههای اول دولت بعدی به امور مربوط به استقرار طی میشود»، این نگرانی جدی وجود دارد که «مقابله با کرونا از این تحول سیاسی آسیب ببیند».
روزنامههای یادشده در انتهای این سرمقاله از رئیس جمهوری درخواست کردهاند که با تشکیل هرچه سریعتر کمیتهای ملی متشکل از دولت، بخش خصوصی و نهادهای مدنی، «این کمیته را مسئول بررسی موضوع تامین فوری واکسن و برنامهریزی برای توزیع شفاف و تزریق پرشتاب آن کند».