مدیرعامل شرکت توانیر گفته است در جریان تلاش ماموران این شرکت برای جمع آوری مراکز استخراج رمزامرز، به آنها «تیراندازی شده» است.
محمد حسن متولی زاده که شامگاه دوم خرداد در یک گفتوگوی تلویزیونی سخن میگفت، به نام شرکت یا افرادی که تیراندازی کردهاند، اشاره نکرد و گفت: «از دستگاه های امنیتی و قضایی» برای حل مشکل کمک خواستهاند.
او میزان مصرف انرژی برای استخراج رمزارزها را «دو هزار مگاوات» دانست و گفت این میزان «معادل بیش از مصرف هفت استان کشور و یا معادل ۳۰ درصد مصرف تهران» است.
در سالهای اخیر، عرضه برق ارزان قیمت در ایران باعث تشویق این فعالیت و حتی جلب افرادی شده که از کشورهای دیگر و به خصوص چین برای استخراج بیتکوین به ایران رفتهاند.
زمستان سال گذشته، همزمان با افزایش خاموشیها در تهران و برخی شهرهای دیگر، رسانههای ایران گزارش دادند که چینیها با ایجاد و گسترش مزرعه استخراج رمزارز [بیتکوین] در رفسنجان، سهم عمدهای در این بازار دارند.
مدیرعامل شرکت توانیر نیز با تایید این موضوع گفته است: «علت این که بخش عمدهای از تولیدکنندگان رمزارزها به ایران سرازیر شدند، این است که انرژی در کشورمان ارزان است».
به گفته آقای متولیزاده، تولیدکنندگان قانونی رمزارزها حدود ۳۰۰ مگاوات برق مصرف میکنند و بقیه تولیدکنندگان به صورت غیرقانونی کار میکنند.
او با توجه رشد ۲۰ درصدی ناشی از تولید رمزارزها، گرمای شدید زودرس و بیسابقه و کاهش ۵۰ درصدی ذخیره آب نیروگاههای برقآبی، پیش بینی کرده است که یک ماه بحرانی در انتظار صنعت برق ایران باشد.
در روزهای گذشته، گزارشهای زیادی از سوی شهروندان در شبکههای اجتماعی منتشر شده است که از قطع برق «بدون اطلاع قبلی» به ویژه در مراکز درمانی و بهداشتی شکایت کردهاند.