موسسه نظرسنجی ایسپا وابسته به جهاد دانشگاهی در آخرین نظرسنجی خود گزارش داده است که فقط ۱.۸ درصد مردم از پیامرسانهای داخلی مانند سروش و روبیکا استفاده میکنند.
بر اساس این نظرسنجی که در روزهای ۱۷ تا ۲۰ مرداد امسال انجام شده و نتایج آن روز چهارشنبه، ۱۰ شهریور منتشر شد، ۴۸.۴ درصد مخاطبان گفتهاند که از پیامرسانهای خارجی مانند تلگرام و واتساپ استفاده میکنند.
حکومت ایران در سالهای اخیر با فیلترکردن پیامرسان تلگرام و سیگنال و همچنین اختصاص دهها میلیارد تومان برای حمایت از پیامرسانهای داخلی، قصد جایگزینی این پیامرسانها را داشت که نتایج نظرسنجیها متعدد نشاندهنده شکست خوردن این پروژه پرهزینه است.
در هفتههای گذشته نیز مجلس ایران پیگیر طرح محدودکننده اینترنت که با عنوان طرح «صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی» شناخته میشود، بوده است که یک هدف مهم آن ایجاد محدودیتهای بیشتر برای پیامرسانهای خارجی است.
در بخش دیگری از نتایج نظرسنجی ایسپا آمده است که حدود ۷۹ درصد پاسخگویان استفاده از پیامرسانها را «لازم و ضروری» دانسته و گروههای سنی ۱۸ تا ۲۹ سال بیشترین میزان استفاده از این پیامرسانها را دارند.
نتایج این نظرسنجی همچنین نشان میدهد که در میان پیامرسانهایی که مردم ایران از آن استفاده میکنند، واتساپ محبوبتر است. در میان پیامرسانهای داخلی نیز پیام رسان روبیکا مخاطب بیشتری دارد.