صادق آملی لاریجانی، عضو فقهای شورای نگهبان روز دوشنبه ۸ شهریور از سمت خود استعفا کرد و به جای او با حکم رهبر جمهوری اسلامی، احمد حسینی خراسانی منصوب شد.
دلایل کنارهگیری آقای آملی لاریجانی از این سمت تاکنون منتشر نشده است، اما او در پی اقدام شورای نگهبان در ردصلاحیت برادر وی، علی لاریجانی، برای نامزدی در انتخابات اخیر ریاست جمهوری در ایران، از این نهاد انتقاد کرده بود.
وی همان زمان در رشته توییتی نهادهای امنیتی را به «دخالتهای فزاینده از طریق گزارشهای خلاف واقع در تصمیمسازیهای شورای نگهبان» متهم کرد و نوشت که «هیچ گاه تصمیمات شورا را تا این حد غیر قابل دفاع نیافتهام».
پس از آن عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان گفت که به صادق آملی لاریجانی به خاطر اعتراض به ردصلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری تذکر داده است.
بیشتر در این باره: انتقاد شدید آملی لاریجانی از «دخالت نهادهای امنیتی» در ردصلاحیتهای گسترده انتخاباتآقای آملی لاریجانی نیز متعاقبا از مواضع خود عقبنشینی کرد و گفت که آن را اصلاح میکند و سخنانش «از سر دغدغه و با هدف افزایش اقتدار و اعتمادسازی شورای نگهبان بود».
آیتالله آملی لاریجانی از مرداد ۱۳۸۸ تا اسفند ۱۳۹۷ ریاست قوه قضاییه ایران را بر عهده داشت، دورهای که با سرکوب شدید معترضان به انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ آغاز شد. او هماکنون عضو مجلس خبرگان رهبری و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
خبرگزاریهای روز شنبه گزارش دادند که آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، با حکمی آیتالله احمد حسینی خراسانی را به عضویت در شورای نگهبان منصوب کرده است. وی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم است که در تقسیمبندیهای سیاسی کشور به عنوان نهادی نزدیک به اصولگرایان شناخته میشود.
مصطفی تاجزاده، فعال اصلاحطلب، با انتشار توییتی از انتصاب آقای حسینی خراسانی به این سمت انتقاد کرد و آن را نشانه عدم بیطرفی شورای نگهبان دانست. وی در انتهای توییت خود نوشت: « به حزب شورای نگهبان خوش آمدید!»
با استفاده از گزارشهای خبرآنلاین، رادیو فردا و شبکه اجتماعی توییتر؛ س.ن