یک هفته پس از بروز اختلال در شبکه سوخت ایران که «حمله سایبری» اعلام شده، مصطفی نخعی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، جزییات بیشتری از این ماجرا داده و گفته است «پس از این حمله اطلاعات سرور» شبکه سوخت «بلافاصله حذف شده» و ارتباط پمپبنزینها با سامانه هوشمند نیز «بلافاصله قطع شد».
او گفته است که در دولت قبل «توجهات برای بهروزرسانی این سامانه از بُعد تجهیزات سامانههای هوشمند به شدت کاهش» یافت و باعث آسیبپذیری سامانه هوشمند شده است.
این نماینده مجلس همچنین تاکید کرده است که «منشأ این حمله سایبری» نامعلوم است. پیش از این غلامرضا جلالی، رئيس سازمان پدافند غیرعامل گفته بود «این حمله به طور قطع» به وسیله آمریکاییها و اسرائیلیها و یک کشور دیگر انجام شده است.
بیشتر در این باره: وزیر اطلاعات ایران: داخلی یا خارجی بودن عوامل حمله سایبری به شبکه سوخت در آینده اعلام میشودروز گذشته نیز محمود عباسزاده مشکینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفته بود احتمالا «منشأ داخلی یعنی نفوذ»، باعث اخلال سایبری در سامانه مدیریت سوخت شده باشد.
رسانهها در ایران روز سهشنبه، چهارم آبانماه، از قطع توزیع بنزین در جایگاههای سوخت سراسر کشور به دلیل «حمله سایبری» خبر دادند و همه ۴۳۰۰ جایگاه سوختی در ایران دچار اختلال شدند.
مسئولان حکومت ایران پیشتر وعده داده بودند که مشکل را یک روزه حل میکنند، ولی گزارش رسانههای داخل ایران نشان میدهد که کماکان برخی از پمپ بنزینها به سامانه هوشمند وصل نشدهاند.
مخالفان جمهوری اسلامی میگویند، حمله سایبری روز سهشنبه یادآور اعتراضات به افزایش بهای بنزین در آبان سال ۱۳۹۸ است که به گزارش خبرگزاری رویترز «خونبارترین اعتراضات پس از انقلاب ۱۳۵۷ بود» و منجر به «کشته شدن ۱۵۰۰ نفر» شد.
در همان روزی که سامانه سوخت دچار مشکل شد، تصاویر متعددی نیز در شبکههای اجتماعی از بیلبوردهای دیجیتال نصبشده در سطح شهر اصفهان منتشر شد که همزمان با اعتراضات آبانماه، بر روی آنها این پرسش به چشم میخورد که «خامنهای بنزین ما کو؟»
احمد وحیدی، وزیر کشور ایران، در واکنش به این حادثه گفت که «دشمن برای آبانماه برنامهریزی کرده» و اختلال در شبکه سوخت را «آغاز» آن دانست.