دست‌پخت جدید نادر برای صنعت خودرو

نادر فقیه‌زاده قبلاً طراح شرکت ب‌ام‌و بود

مجلهٔ خودرو: یکی از بزرگ‌ترین طراحان صنعت خودرو جهان که ایرانی است، خودرویی کاملاً برقی و خودران را طراحی کرده که اتومبیلی برای آینده است.

آواتار ۱۱

نادر فقیه‌زاده یکی از برجسته‌ترین طراحان در صنعت خودرو جهان است که خودروهای معروفی مانند ب‌ام‌و سری شش و ب‌ام‌و سری هفت را طراحی کرده است. این سرطراح معروف که سال‌ها در شرکت ب‌ام‌و طراحی کرده، حالا به یک شرکت چینی رفته که با کمک شرکت هواوی چین در حال طراحی خودروهای آینده است.

نادر فقیه‌زاده درباره دلیل ترک ب‌ام‌و به بیت‌ران گفته است: «دلیل ترک ب‌ام‌و کسب تجربه‌های بزرگ است. می‌خواهم خودروهای برقی و خودران طراحی کنم. در برخی مواقع شرکت‌های بزرگ سنتی فکر می‌کنند، ولی در شرکت‌های جدید فرصت‌های تازه‌ای در انتظار طراح است.»

خودرو آواتار ۱۱ در اصل یکی از خودروهای جدید شرکت آواتار است؛ شرکتی که حاصل همکاری چانگان چین و شرکت هواوی محسوب می‌شود. این خودرو خودران و کاملاً برقی است و با پیمایش ۷۰۰ کیلومتر با یک بار شارژ شدن، از بیشتر خودروهای برقی جهان پیمایش بیشتری دارد.

آواتار ای ۱۱

این خودرو چینی که پشتیبانی شرکت هواوی چین را دارد، اگر موفق شود، می‌تواند به رقیب اصلی تسلا تبدیل شود.

طرح واردات خودرو با شرایط ویژه

با رأی نمایندگان مجلس ایران، هر شخص حقیقی و حقوقی می‌تواند به‌ازای صادرات خودرو یا قطعات خودرو برای واردات خودرو جهت تنظیم بازار اقدام کند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس ماده چهار این طرح را به این شرح اصلاح کرده‌اند:

«ماده چهار- هر شخص حقیقی و حقوقی می‌تواند به‌ازای صادرات خودرو یا قطعات خودرو یا سایر کالاها و خدمات مرتبط با انواع صنایع نیرو محرکه نسبت به واردات خودرو برای تنظیم بازار اقدام کند.

بیشتر در این باره: احتمال باز شدن راه واردات خودرو در سال آینده

با هدف تنظیم بازار و رعایت الگوی مصرف، شاخص‌های کیفیت و میزان مصرف سوخت خودروهای وارداتی و نیز سقف تعداد مجاز واردات آن‌ها (متناسب با کسری تولید داخل نسبت به تقاضای مؤثر) به‌صورت سالانه، توسط وزارت صنعت معدن و تجارت تعیین و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است سیاست‌های تشویقی برای اولویت‌دهی و حمایت از واردکنندگان خودرو را که به انتقال فناوری و سرمایه‌گذاری در تولید خودرو اقدام می‌کنند، تدوین و اعمال کند.»

بر اساس این طرح، دستورالعمل مربوط به خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی با لحاظ کردن پرهیز از انحصار در نمایندگی فروش توسط وزارت صنعت معدن و تجارت تعیین می‌شود.

خودرو اپل

رسانه‌های فناوری در هفته گذشته پر بود از اخبار مربوط به خودرو اپل.

بر اساس اخبار منتشرشده، خودرو جدید اپل انقلابی خواهد بود و تحولی را در بازار خودرو ایجاد خواهد کرد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، خودرو اپل در سال ۲۰۲۵ وارد بازار خواهد شد. این خودرو قرار است خودران و برقی باشد.

برقی شدن خودروها در چند سال اخیر این توانایی را به شرکت‌های نوظهور و شرکت‌های حوزه فناوری می‌دهد که وارد صنعت خودرو شوند.

تازه‌ترین گزارش کیفیت خودروهای ایرانی

بر اساس ارزیابی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران (ISQI) از خودروهای سواری تولیدی در مهرماه ۱۴۰۰، با کیفیت‌ترین خودروها دناپلاس توربو اتوماتیک ایران‌خودرو و دیگنیتی بهمن‌موتور با کسب پنج ستاره کیفی هستند.

بیشتر در این باره: خودروهای آلایندهٔ ایرانی چگونه استاندارد ضعیف داخلی را هم دور می‌زنند؟

پس از آن هفت خودرو چهارستاره (با ورود تارا به ارزشیابی‌های کیفی) و ۱۹ خودرو سه‌ستاره قرار گرفته‌اند. کم‌کیفیت‌ترین خودرو تولید خودروسازان داخلی در بخش سواری سه ستاره کیفی دارد.

در خودروهای در سطح قیمتی دو، محصول تازه گروه بهمن‌موتور (دیگنیتی) پنج ستاره و هایما اس هفت اتوماتیک (ایران‌خودرو خراسان) چهار ستاره کیفی را کسب کرده‌اند.

در سطح قیمتی چهارِ سواری‌های تولیدی خودروسازان داخلی، در صدر جدول دناپلاس توربواتوماتیک با پنج ستاره کیفی قرار گرفته و پس از آن پژو ۲۰۷ اتوماتیک پانوراما و پژو ۲۰۷ دنده‌ای و تارا و دناپلاس موفق به کسب چهار ستاره کیفی شده‌اند.

فراری دیتونا SP3

شرکت فراری، غول خودروسازی ایتالیا، محصول جدید خود، فراری دیتونا SP3، را معرفی کرد. این خودرو سوپراسپرت از یک موتور دوازده‌سیلندر وی‌شکل ۶.۵ لیتری استفاده می‌کند که توان تولید ۸۲۸ اسب بخار را دارد.

این خودرو با این موتور می‌تواند طی زمان ۲.۸ ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر در ساعت دست پیدا کند.

این موتور قوی‌ترین موتور ساخته‌شده در فراری تا کنون است. با این حال آلایندگی آن تا سی درصد کاهش یافته است. صفر تا دویست کیلومتر این خودرو در حدود هفت ثانیه زمان می‌برد.

مجلۀ خودرو

سایپا به‌دنبال تولید موتور ۱۰ سال پیش پژواولین خودرو برقی ایرانی؛ با قیمت گزاف، در آستانه شماره‌گذاریخودروهای رباتیک کی به بازار می‌آیند؟از اولین شاسی‌بلند ایران‌خودرو چه می‌دانیم؟