سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران، گفته است اگر اتفاقات اخیر در نطنز «خرابکاری» اسرائیل بود، «به مردم گزارش میشد».
او که روز دوشنبه ۱۵ آذر در یک نشست خبری به سوالات خبرنگاران پاسخ میداد، تاکید کرد که درباره شنیدن صدای انفجار در نطنز «چیزی بیش از آنچه ستاد کل نیروهای مسلح و دبیرخانه شورای امنیت ملی گفته، ندارم که اضافه کنم».
رسانههای ایران شنبه ۱۳ آذرماه گزارشهایی در خصوص شنیده شدن صدای انفجار و مشاهده نوری در آسمان نطنز و در نزدیکی تاسیسات غنی سازی ایران منتشر کردند. شاهین تقیخانی٬ سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی ایران، گفته است این صدا مربوط به آزمایش یکی از سامانههای موشکی منطقه بوده است.
خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، گزارش داده بود مردم محلی که «برای مشاهده و کنجکاوی بر اثر صدا و انتشار دود در روستای عباس آباد بادرود تجمع کرده بودند، گفتهاند شی و نور شدیدی در آسمان دیدهاند.
شماری از خبرگزاریهای ایران در گزارشهای خود شلیک این موشک را رخدادی برنامهریزیشده و در راستای آزمایش توان دفاعی ایران در منطقه نطنز توصیف کردهاند، جایی که تاسیسات هستهای ایران واقع است.
طی ۱۸ ماه گذشته دو انفجار در سایت نطنز اتفاق افتاده که مقامات ایران انگشت اتهام را به سوی اسرائیل دراز کردهاند.
نشریه «جوئیش کرانیکل» هفتهنامه یهودی در بریتانیا نیز ۱۱ آذرماه مدعی شد موساد، سازمان جاسوسی اسرائیل، با استخدام ۱۰ دانشمند هستهای ایران توانست در کمتر از دو سال، سه طرح خرابکاری در سایتهای اتمی ایران را اجرایی کند که دو انفجار آن در سایت نطنز بوده است.
به دنبال انفجار در تاسیسات غنی سازی نطنز در ۲۲ فروردین ماه سال جاری، فریدون عباسی، رئيس کمیسیون انرژی مجلس ایران، گفته بود، در طول ۱۵ سال گذشته، پنج انفجار «بزرگ» در تاسیسات هستهای نطنز رخ داده و علاوه بر آن حوادث کوچک متعددی هم در این تاسیسات به وقوع پیوسته است.
ایران هماکنون در میانه مذاکره با قدرتهای جهانی برای احیای توافق هستهای است. دور هفتم این مذاکرات بعد از ۵ ماه وقفه هفته گذشته از سرگرفته شد. اما دیپلماتهای غربی مذاکرات اخیر را «ناامیدکننده و مایه نگرانی» خواندهاند.