بی‌بی‌سی از ایران خواست به «تهدید و ارعاب» کارکنان این سازمان پایان دهد

سازمان خبری بی‌بی‌سی روز جمعه از حکومت جمهوری اسلامی خواست به آزار و اذیت و «تهدید و ارعاب» کارکنان بخش فارسی این سازمان پایان دهد.

در بیانیه بنگاه خبری بی‌بی‌سی آمده است:‌ «در یک سال گذشته، تهدیدها علیه کارکنان بی‌بی‌سیِ فارسی و روزنامه‌نگاران خارج از کشور افزایش یافته است.»

آن طور که در این بیانیه آمده است، کارکنان بی‌بی‌سی در لندن هدف «تهدید به مرگ و تهدید به آزار و اذیت» قرار گرفته‌اند و این امر به «دخالت و حفاظت از طرف پلیس» انجامیده است.

در همین زمینه وکلای سرویس جهانی بی‌بی‌سی نیز از جامعه جهانی خواسته‌اند که با اقدام فوری و قوی حکومت ایران را به پاسخ دادن در این زمینه وادارند تا «روزنامه‌نگاران بی‌بی‌سی فارسی بتوانند بدون ترس و واهمه» به کارشان بپردازند.

آزار و اذیت خانواده‌های کارکنان شبکه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور، هک ای‌میل‌ها و حساب‌های کاربری این کارکنان و ممنوع‌المعامله شدن آن‌ها در ایران از روش‌های مرسوم نهادهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی برای مقابله با شبکه‌های فارسی‌زبان است.

آذر سال ۹۸، وزارت اطلاعات ایران در اطلاعیه‌ای با اشاره به صدور حکم ممنوع المعامله شدن کارکنان شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال مدعی شد که آنان «مورد تعقیب بین‌الملل نیز قرار خواهند گرفت».

در همان زمان شماری از روزنامه‌نگاران رادیو فردا که در طول سال‌های گذشته خانواده‌های آنها مورد آزار و اذیت سازماندهی‌شده جمهوری اسلامی قرار گرفته بودند، نیز توسط قوه قضاییه ممنوع‌المعامله شدند.

در واکنش به این برخوردها، جیمی فلای، رئیس رادیو آزادی، در توئیتر خود با اشاره اینکه کارکنان چنین رسانه‌هایی تلاش‌شان «رساندن بی‌طرفانه اخبار و اطلاعات به مردم ایران است»، نوشت: «همان رژیمی که معترضان را در خیابان‌ها می‌کشد، اکنون ایرانیانی را که در رادیو فردا و دیگر رسانه‌ها به کار مشغول‌اند، هدف قرار داده است».

بر اساس تازه‌ترین گزارش سالانه سازمان گزارشگران بدون مرز، جمهوری اسلامی ایران از نظر آزادی خبرنگاری، در میان ۱۸۰ کشور مورد بررسی در قعر جدول و در رتبه ۱۷۴ قرار دارد.

در این جدول، پس از ایران تنها ۶ کشور وضعیت بدتری از نظر آزادی خبرنگاری دارند که به ترتیب عبارتند از ویتنام، جیبوتی، چین، ترکمنستان، کره شمالی و اریتره.