این روزها سؤال بزرگی در میان دوستداران فناوری مطرح است که پس از معرفی پردازندههای اختصاصی اپل با معماری آرم، آیا زمان مهاجرت از سیستمعاملهای دیگر به سیستمعامل اپل و رایانههای این شرکت فرا رسیده یا نه؟
تا پیش از معرفی پردازندههای اختصاصی اپل از نظر سختافزار و قیمت، جواب این سؤال بسیار پیچیده بود.
پردازندۀ جدید اپل مسیر شرکتهای دیگر را تغییر داده و حتی میتوان گفت حالا شرکتی مانند اینتل با این بحران روبهرو شده که چرا همچنان از معماری قدیمی ایکس ۸۶ استفاده میکند. شرکت مایکروسافت هم با چالش روبهروست که چرا وقتی میشود با معماری آرم پردازندۀ قوی و کممصرف ساخت، از پردازندههای اینتل در سیستمعامل ویندوز دل نمیکَند.
در مکبوک پرو ۱۴ و ۱۶ اینچی جدید، اپل معماری قدیمی پردازندهها را که متعلق به شرکت اینتل است، بهطور کامل کنار گذاشته و از پردازندههای خود با معماری آرم استفاده کرده است. این اتفاق قبل از آن در مکبوک ایر و مکپرو ۱۳ اینچی رخ داده بود.
قویترین کامپیوتر اپل ویژگیها و قیمت قویترین پیسی جهانپردازندۀ جدید امیک پرو و امیک مکس از بسیاری از پردازندههای لپتاپها در جهان که ساخت اینتل یا شرکتهای دیگر است، قویتر است و مصرف کمتری دارد. حتی در موارد بسیاری، قیمت آن هم نسبت به رقبا ارزانتر است.
سری اول امیک روی مکبوک ایر قرار گرفت و خیلیها با نگاه تردیدآمیز به این پردازنده نگاه میکردند چرا که همچنان نرمافزارهای اصلی برای این معماری جدید کم بود. بهتدریج نرمافزارهای اصلی توسعه پیدا کردند و مشخص شد این رایانه باریک و سبک از بسیاری از رایانههای شخصی و اداریِ گران و سنگین توانایی بیشتری دارد.
در گذشته و پیش از معرفی پردازنده اپل، دلایل منفی برای مهاجرت این بود که قیمت گرانتر است و سختافزار چیز متفاوتی نیست. آن زمان مدافعان اپل هماهنگی بین سختافزار و نرمافزار را دلیل میآوردند که البته مخالفان قبول نداشتند. مخالفان رابط کاربری ساده و راحتتر ویندوز و گستردگی استفاده از ویندوز را دلیل میآوردند و البته در آن زمان با قیمت مساوی میشد سختافزار بسیار بهتری خرید.
اما با معرفی پردازندههای سری امیک اپل داستان تغییر کرد. این معماری بر اساس ساختار آرم کار میکند و میزان دستورات بسیار بهینهتر و کمتر است، به همین دلیل پردازنده با مصرف انرژی کمتر عملکرد بهتری دارد. اما در ابتدا مشکل آنجا بود که بسیاری از نرمافزارها برای این گونه معماری توسعه پیدا نکرده بودند.
اکنون، با گذشت زمان، بسیاری از برنامهها برای این معماری بهینه شدهاند و رایانههای اپل، با پردازندههای معماری آرم و حتی شاید با قیمت کمتر، در بسیاری از برنامهها عملکرد بهتری دارند.
با این حال هنوز چندین مشکل وجود دارد. اگر کاربری به کار با سیستمعاملی مانند ویندوز عادت کرده باشد، به نظر بسیاری از کارشناسان مهاجرت ساده نیست، چون سیستمعامل اپل به اندازه سیستم عامل مایکروسافت رابط کاربری آسانی ندارد.
رقابت پردازندهها به نبرد جدید قویترینها خوش آمدید!مشکل دوم برای عاشقان بازی است. هنوز تعداد بازیهای کمی برای این معماری توسعه پیدا کرده است. پس اگر خوره بازی هستید، مهاجرت به این سیستمعامل را فراموش کنید.
همچنان سیستمعامل مک برای برنامه خاص مهندسی بهینه نشده است. برای مثال با رایانههای معماری آرم اپل بهخوبی نمیتوان برنامهای مثل کتیا را اجرا کرد که برای فعالیتهای مهندسی است.
اما اگر فردی برای کارهای روزانه و طراحی و فعالیتهای هنری نیاز به سیستمی دارد، بهعقیده بسیاری از کارشناسان وقت مهاجرت فرا رسیده است.
دلیل مهم برای مهاجرت این دسته از کاربران کارایی بالای سیستم در مقابل قیمت و مصرف انرژی آن است. در ضمن سیستم مدت زمان طولانیتری پشتیبانی میشود.
موضوع پشتیبانی بسیار حیاتی است چرا که مایکروسافت بهتازگی تصمیم گرفته پشتیبانی از ویندوز ۱۰ را در سال ۲۰۲۵ متوقف کند و امکان مهاجرت برای ۳۰ درصد از رایانهها هم به ویندوز ۱۱ میسر نیست. همین عامل سبب شده است بخشی از کاربران بیشتر از گذشته به مایکروسافت بدگمان شوند. البته این موضوع برای کاربران سیستمعاملی مانند لینوکس صدق نمیکند.
دنیای فناوری
با آیفون بعدی به ماهواره وصل شویداستفاده از اپلیکیشنهای اندرویدی در ویندوزاپل باز هم سامسونگ را شکست دادسری جدید گوشیهای سامسونگ از راه رسید؛ خطونشان کرهای برای اپلسریعترین ابررایانه هوش مصنوعی وارد میشودآیا گوگل هم گوشی تاشو میسازد؟جهان فناوری در سال ۲۰۲۱؛ از سیستمعاملهای جدید تا تغییر در معادلات سختافزار