«دهه نَوَدی‌ها» در شیراز بدون حجاب اجباری به خیابان آمدند؛ بازداشت «پنج نفر»

«دهه نودی‌ها» در شیراز

ساعاتی پس از انتشار ویدئویی از تجمع تفریحی دختران و پسران نوجوان در یکی از خیابان‌های اصلی شیراز، فرماندار این شهر اعلام کرد که ماموران نیروی انتظامی ده نفر را در این رابطه بازداشت کرده‌اند.

ویدئوی مورد اشاره که روز پنج‌شنبه، دوم تیرماه، در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، شماری دختر و پسر نوجوان را در بلوار شهید چمران شیراز نشان می‌دهد که در حال پیاده‌روی هستند و اغلب دختران در این جمع از پوشیدن حجاب اجباری خودداری کرده‌اند.

خبرگزاری مهر شامگاه پنج‌شنبه به نقل از لطف‌الله شیبانی، فرماندار شیراز، گزارش داد که «تاکنون ده نفر از عوامل برپایی این تجمع بازداشت شده‌اند».

آقای شیبانی اظهار داشت: «به محض این که از این موضوع مطلع شدیم با هماهنگی دستگاه قضائی و نیروی انتظامی اقدامات لازم در جهت شناسایی عوامل مؤثر در برگزاری مراسم انجام شد.»

با این حال،‌ ساعتی بعد، خبرگزاری فارس به نقل از رئیس کل دادگستری استان فارس نوشت که تنها «پنج نفر از عوامل اصلی که تمامی آن‌ها از دست‌اندرکاران این مراسم بوده‌اند پس از شناسایی بازداشت شدند و هیچ‌ کدام از نوجوانان شرکت‌کننده در این مراسم در بازداشت نیستند.»

به گفته فرماندار شیراز، اقدام نوجوانانی که در ویدئو دیده می‌شوند، «از قبل برنامه‌ریزی شده» بوده و آنها «برنامه‌های دیگری نیز برای آینده داشته‌اند».

فرماندار شیراز ضمن اشاره به دستگیری عده‌ای از این نوجوانان و جوانان گفت: «ضمن این که سرتیم [آنها] هم در همان مراسم شناسایی شده و بر اساس مراجع قضایی برای دستگیری وی اقدام شده است.»

حجاب اجباری به یکی از چالش‌های اجتماعی و سیاسی ایران تبدیل شده و بسیاری از زنان و دختران و خانواده‌ها را که معتقد به آن نیستند در برابر حکومت جمهوری اسلامی قرار داده است.

حکومت ایران برای مقابله با آن‌چه «بدحجابی» می‌نامد سال‌هاست که گشت‌های ارشاد را در خیابان‌ها و میادین شهری مستقر می‌کند که هر از گاهی برخورد خشونت‌آمیز این گشتی‌ها با زنان و دختران خبرساز می‌شود.

با این حال پس از سال‌ها روزنامه اصولگرا و تندروی رسالت به شکست پروژه گشت ارشاد اذعان کرد و نوشت که «گشت ارشاد نه‌ تنها از حجاب صیانت نکرده، بلکه بذر نفرت و کینه بین قشری از جامعه پراکنده است».

شرکت‌کنندگان در تجمع دهه نودی‌ها در شیراز که همگی سال‌ها پس از انقلاب سال ۵۷ به دنیا آمده‌اند و به نوشته خبرگزاری فارس «میانگین سنی‌شان ۱۵، ۱۶ سال بیشتر نیست» به مدرسه‌هایی رفته‌اند که زیر نظر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی اداره شده است.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری مهر و رادیوفردا/ س. ن./ ف. دو.