طالبان می‌گوید دلیل بسته بودن مدارس دختران «حساسیت‌های اجتماعی» است

در حالی که از زمان قدرت گرفتن طالبان در افغانستان، بازگشایی مدارس دختران به یکی از مطالبات اصلی شهروندان افغان بدل شده، یک مقام حکومت طالبان می‌گوید مدارس دختران به دلیل حساسیت‌های اجتماعی بسته مانده‌اند.

نورالله منیر، سرپرست وزارت معارف در حکومت طالبان، در گفت‌وگویی با خبرنگاران در شهر خوست، مدعی شد که «امارت اسلامی افغانستان» نامی که طالبان بر تشکیلات حکومتی خود نهاده، «هیچ مخالفت و ملاحظه شرعی در مورد آموزش دختران ندارد»، و عدم بازگشایی مدارس دختران را به «حساسیت‌های اجتماعی» نسبت داد.

این مقام حکومت طالبان مدعی شده که «در مناطق دوردست افغانستان» مردم گرچه «مخالف آموزش دختران نیستند» ولی در مورد خارج شدن دختران‌شان از خانه «حساسیت دارند»، و حکومت طالبان در تلاش است با جلب رضایت آنها، روند بازگشایی مدارس دختران را آغاز کند.

بیشتر در این باره: محرومیت از تحصیل؛ آینده ناروشن دختران افغانستان

او نگفته که این روند چه زمانی آغاز خواهد شد، اما آن طور که رادیو آزادی گزارش می‌کند، در حال حاضر حتی دختران دبیرستانی در مناطقی چون کابل که حساسیت‌های کمتری در آنها دیده می‌شود، از امکان آموزش محرومند.

گروه طالبان در یک سال گذشته محدودیت‌های گسترده‌ای علیه زنان در حوزه‌های اجتماعی، آموزش و اشتغال اعمال کرده‌اند و علیرغم فشارهای بین‌المللی اقدام به تشدید به این محدودیت‌ها کرده‌اند.

این گروه از زمان روی کار آمدن در مردادماه سال گذشته، مدارس دخترانه را تعطیل کرد، قرار بود از اوایل فروردین امسال ده‌ها هزار دانش‌آموز دختر در افغانستان به مدرسه بازگردند، اما وزارت معارف حکومت طالبان درست در روز مقرر برای بازگشایی مدارس در سوم فروردین، اعلام کرد که تمام مدارس دخترانه تا اطلاع ثانوی بسته خواهد بود.

وضعیت حقوق زنان و دختران در افغانستان و نیز محرومیت دختران از حق تحصیل از جمله نگرانی‌های نهادهای بین‌المللی نیز هست.

سازمان عفو بین‌الملل به تازگی در گزارشی گفته بود که حدود یک سال پس از روی کار آمدن حکومت طالبان در افغانستان، زندگی زنان و دختران این سرزمین به خاطر سرکوب «خفه‌کننده» عوامل طالبان ویران شده است.