درخواست کمک از اتحادیه اروپا برای آزادی فوری اروپایی‌های زندانی در ایران

فریبا عادلخواه

کمیته حمایت از فریبا عادلخواه، پژوهشگر فرانسوی-ایرانی زندانی در ایران، «رسما» از اتحادیه اروپا و یک‌یک کشورهای عضو آن خواست برای آزادی فوری اتباع اروپایی، شامل تک یا دوملیتی‌ها، از زندان‌های جمهوری اسلامی تلاش کنند.

این کمیته روز جمعه، ۲۸ مرداد، در بیانیه‌ای با اشاره به این که اتحادیه اروپا برخلاف آمریکا با ایران روابط دیپلماتیک دارد، عملکرد این اتحادیه را نسبت به آمریکا در زمینه آزادسازی اتباعش از زندان‌های ایران ضعیف دانسته است.

کمیته حمایت از عادلخواه به کنایه نوشت: «اروپا پس از تلاش‌های خوب خود برای احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵، نباید تنها نقش ابله مفید را در ازسرگیری مذاکرات بین واشنگتن و تهران بازی کند.»

بر اساس اعلام این کمیته، اکنون بیش از ۱۰ تبعه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در ایران با «اتهام‌های ساختگی» در بازداشت هستند و بدون داشتن حق دسترسی به وکیل به مجازات‌های سنگین محکوم شده‌اند.

این کمیته با تاکید بر این که این اتباع اروپایی بازداشتی «بی‌پناه هستند» ادامه داد: «ما مقامات منتخب خود - دولت‌ها و نمایندگان قوه مقننه - را مسئول می‌دانیم که اکنون وظیفه نتیجه‌گرا دارند: بازپس دادن آزادی به همکاران، بستگان و والدین ما.»

فریبا عادلخواه ۱۷ خرداد سال ۹۸ توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در تهران بازداشت و اردیبهشت‌ ۹۹ از بابت اتهامات «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» به شش سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شد.

گابریل (رولان) مارشال، پژوهشگر فرانسوی نیز همزمان با خانم عادلخواه بازداشت شد، اما او در اول فروردین ۹۹ در چارچوب تبادل زندانیان با جلال روح‌الله‌نژاد که در فرانسه زندانی بود، آزاد شد.

غیر از خانم عادلخواه، اکنون سه فرانسوی دیگر نیز به اتهام‌های سیاسی در ایران در بازداشت هستند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اکنون ۲۰ تبعه کشورهای غربی، از جمله بسیاری از افراد دوتابعیتی که ایران تابعیت دوگانه آنها را به رسمیت نمی‌شناسد، همچنان در این کشور بازداشت یا بلاتکلیف هستند.

جمهوری اسلامی متهم است با به «گروگان گرفتن» اتباع خارجی، برای گرفتن امتیاز از دولت‌های خارجی تلاش می‌کند.