حکومت طالبان تایید کرد که از آغاز روی کار آمدن در تابستان سال گذشته، بیش از ۲۳ میلیون و ۴۰۰ هزار وبسایت را در افغانستان به دلیل آن چه «مطالب ضد اخلاقی» تشخیص داده، مسدود کرده است.
نجیبالله حقانی، وزیر ارتباطات دولت طالبان، روز پنجشنبه، سوم شهریور، ضمن اعلام این خبر ابراز ناخرسندی کرد که هر بار که طالبان یک وبسایت را میبندد، آن وبسایت با نام دیگری شروع به فعالیت میکند.
مولوی حقانی این دادهها را ضمن گزارش در مورد یک سال کار وزارت زیر سرپرستی خود اعلام کرد.
به گزارش طلوعنیوز، احمد مسعود لطیف راعی، معاون وزیر ارتباطات طالبان، نیز در نشست خبری روز پنجشنبه شرکت فیسبوک را متهم کرد که در همکاری با حکومت طالبان در زمینه «تعدیل مطالب» «تردید» نشان میدهد.
طالبان در این کنفرانس مطبوعاتی در همین حال مدعی شد که دسترسی مردم افغانستان به اینترنت و از جمله اینترنت پرسرعتتر و همچنین ارائه خدمات مخابراتی اینترنتی حاصل کار امارت اسلامی طالبان بوده است.
دفتر ویژه سازمان ملل متحد در امور کمکرسانی به افغانستان نیز گزارش داده که از آغاز بازگشت طالبان به قدرت، فضای رسانهای این کشور با تغییرات (منفی) قابل توجه روبهرو شده و از جمله بیش از نیمی از رسانههای آزاد و مستقل تعطیل شده، شمار زیادی از کانالهای تلویزیونی بسته و محدودیتهای زیادی برای کار رسانهای برقرار شده است.
دفتر سازمان ملل اذعان دارد که خبرنگاران در این کشور با خشونت زیاد روبهرو هستند. یکی از آنها، خانم رومن کریمی، روزنامهنگار است که سه ماه پیش هنگام گزارش از تظاهرات زنان، توسط نیروهای طالبان بازداشت و شکنجه شد. راننده او نیز از بازداشت و شکنجه بینصیب نماند.
به نوشته بیزنس استاندارد، بیش از ۴۵ درصد از روزنامهنگاران افغانستان در یک سال اخیر ناچار شدهاند کار خود را ترک کنند. شمار زیادی از آنان اصولا کشور خود را به سوی کشورهای غربی ترک کردند.
اما تنها روزنامهنگاران نیستند که با خشونت در حکومت یکساله طالبان روبهرو بودهاند. به نوشته بیزنس استاندارد، فعالان و کنشگران اجتماعی و کارمندان حکومت ساقط شده هنوز در معرض خشونت و شکنجه هستند.
این در حالی است که طالبان هفته گذشته در آیینهای نخستین سالروز تسلط بر کشور و به دست گرفتن قدرت سیاسی، احقاق «حقوق زنان، آزادی رسانه و عفو مقامات دولت پیشین» را وعده داد.