هشتگ #مهسا_امینی در توئیتر تا بامداد یکشنبه ۲۷ شهریور از مرز دو میلیون توئیت و بازتوئیت گذشت و با حدود ۱۱ میلیون لایک، رکورد هشتگ «اعدام نکنید» را که سال ۱۳۹۹ ترند جهانی شده بود، شکست.
کانال تحلیل شبکههای اجتماعی مجازی در این باره نوشت که این دادهها نشان میدهد «شدت توجهات به موضوع مهسا امینی بسیار زیاد است و میتوان آن را در کنار هشتگ #اعدام_نکنید مهمترین هشتگهای تاریخ توئیتر فارسی نامگذاری کرد».
واکنشهای مردم ایران به جانباختن مهسا امینی در دیگر شبکههای اجتماعی و پیامرسانها هم بسیار گسترده است، اما ترندشدن در توئیتر از این جهت اهمیت مضاعف دارد که توجه افکار عمومی جهان را نیز به موضوع جلب میکند.
حساب توئیتری مسیح علینژاد، فعال مدنی حقوق زنان، از جمله حسابهایی است که در اطلاعرسانی بینالمللی در این موضوع فعالیت میکند.
این حساب کاربری در میانه کمپین فراخوان برای برگزاری «اعتصاب سراسری از کردستان تا تهران در روز دوشنبه ۲۸ شهریور» بهدلیل آنچه توئیتر آن را «نقض قوانین» این شبکه اجتماعی در انتشار تصاویر با محتوای خشن خواند، به صورت موقت مسدود شد، اما توئیتر اندکی بعد دوباره آن را باز کرد.
مسیح علینژاد پس از باز شدن دوباره حسابش نوشت که توئیتر از او خواسته اطمینان حاصل کند مخاطبان چهره کتکخورده مهسا امینی و چهره خونین ندا آقا سلطان را نبینند.
او میگوید این در حالی است که «خود مقامهای ایرانی که این دو دختر را کشتهاند، در توئیتر حساب دارند».
بهنوشته کانال تحلیل شبکههای اجتماعی مجازی، گستردگی واکنشها به جانباختن مهسا امینی درپی بازداشت بهخاطر حجاب اجباری بهحدی است که میتوان آن را با واکنشها به «سرکوب خونین اعتراضات آبان ۹۸» قیاس کرد.
نگرانی از تحتالشعاع قرار گرفتن اربعین
همچنین حسین جلالی، رئیس دفتر پیشین محمدتقی مصباح یزدی و نماینده کنونی رفسنجان در مجلس، روز یکشنبه اعتراضها به جان باختن مهسا امینی را «بازی در زمین دشمن» خواند.
در حالی که در روزهای اخیر جمهوری اسلامی دربارهٔ مراسم اربعین و پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای تبلیغات گستردهای انجام داده، او گفت: «پیروزی مراسم بزرگ اربعین و پیروزی بزرگی را که در شانگهای به دست آوردهایم، تحتالشعاع قرار دادهاند که یک نفر فوت کردهاست.»
حسین جلالی در ادامه گفت که به باور او «اگر میخواهیم کشوری قانونمند داشته باشیم بایستی قانون اجرا شود و نیروی انتظامی هم قانون را اجرا کرده است» و افزود: «به خاطر فوت یک نفر قانون را زیر سؤال نمیبرند.»