انانیموس: اطلاعات ۴٠٧ دوربین نظارتی در خیابان‌های تهران هک شد

گروه هکری انانیموس می‌گوید که در راستای حمایت از اعتراضات در ایران اطلاعات صدها دوربین نظارتی در تهران را هک و این دوربین‌ها را از کار انداخته است.

این گروه از آغاز اعتراضات کنونی در ایران حملات سایبری گسترده‌ای را علیه وب‌سایت‌های حکومت جمهوری اسلامی ترتیب داده و از جمله وبسایت‌های وزارتخانه‌های نفت، اقتصاد و دارایی، و فرهنگ و ارشاد اسلامی را هک کرده است.

حساب کاربری انانیموس در توییتر شامگاه یکشنبه اعلام کرد که «اطلاعات کامل ۴٠٧ دوربین نظارتی سطح شهر تهران» را هک کرده، چرا که این دوربین‌ها به جمهوری اسلامی در سرکوب اعتراضات کمک می‌کند.

انانیموس افزود که «با از کار انداختن این دوربین‌ها به هر طریقی بزرگترین کمک را به مردم آزادی‌خواه ایران می‌کند».

این توییت هچنین با تصویر فهرستی از دوربین‌های شهر تهران همراه است که انانیموس می‌گوید آنها را هک کرده است، از جمله دوربین‌های «آزادی-بهبودی»، «آزادی-توحید»، «شریعتی-صدر»، «میدان قدس» و «ولیعصر-پسیان».

این اولین بار نیست که انانیموس از هک دوربین‌های نظارتی در ایران خبر می‌دهد.

اواخر شهریور نیز این گروه هکری اعلام کرده بود که علاوه‌ بر وب‌سایت‌های مربوط به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و ریاست‌جمهوری، بیش از یک‌هزار دوربین مداربسته داخل ایران را نیز هک کرده است.

اوایل مهرماه نیز انانیموس، با هک کردن وب‌سایت مجلس شورای اسلامی، برخی مشخصات نمایندگان از جمله شماره تلفن همراه آنان را افشا کرد و از معترضان ایرانی خواست با نمایندگان تماس بگیرند و بپرسند «که چرا از دیکتاتور حمایت می‌کنند».

چند روز بعد، هکرهای این گروه با هک کردن افزونه ارسال اعلان «نجوا»، شرکت ارائه خدمات ارسال اعلان در ایران، در پیامی به زبان فارسی، موفق شدند تعداد بسیار زیادی از کاربران را به تظاهرات علیه جمهوری اسلامی فراخوانند.

بسیاری از فروشگاه‌های اینترنتی و برخی خبرگزاری‌های دولتی از مشتریان خدمات نجوا هستند.

علاوه بر گروه انانیموس، دیگر گروه‌های هکری نیز در ماه‌ها و سال‌های اخیر دوربین‌های نظارتی در ایران را هک کرده‌اند.

اواسط خردادماه، سازمان مجاهدین خلق ایران، از گروه‌های اپوزیسیون جمهوری اسلامی در خارج از کشور، اعلام کرد افراد این سازمان از گروهی موسوم به «قیام تا سرنگونی»، بیش از پنج هزار دوربین کنترلی در شهرداری تهران را هک و از دسترس خارج کرده‌اند.

سال گذشته نیز یک گروه سایبری به نام «عدالت علی» با هک کردن دوربین‌های امنیتی زندان اوین، تصاویری را منتشر کرده که بدرفتاری زندان‌بانان با زندانیان را نشان می‌داد.

در حالی که محمدمهدی حاج محمدی رئیس وقت سازمان زندان‌های ایران با تایید صحت تصاویر منتشر شده، از این «رفتارهای غیرقابل قبول» عذرخواهی کرد، اما محمد مصدق، معاون اول قوه قضاییه ایران، گفت خیلی از تصاویری که شکنجه،‌ بدرفتاری و کتک زدن زندانیان در زندان اوین را نشان می‌دهد «مونتاژ است و اصلا ربطی به زندان ندارند».

همچنین با وجود وعده‌های داده شده برای پیگرد قضایی عوامل شکنجه زندانیان، هیچ گزارشی از پیگرد احتمالی آنان تاکنون منتشر نشده است.