«طرح اضطراری» بریتانیا برای مقابله با خاموشی احتمالی در پی افزایش قیمت سوخت

روزنامه بریتانیایی گاردین روز سه‌شنبه، دهم آبان، از طرح‌های اضطراری دولت بریتانیا برای آمادگی و مقابله با خاموشی‌های برق که ممکن است تا یک هفته نیز طول بکشد خبر داد.

بنا بر اسنادی که با مهر «حساس» به رویت گاردین رسیده، دولت بریتانیا در این طرح‌ها «بدترین وضعیت منطقی»، برای رویارویی با تاثیرات کاهش شدید یا قطع برق بر حمل و نقل، تامین غذا و آب و ارتباطات را مد نظر گرفته است.

طراحان این برنامه پیش‌بینی کرده‌اند که ارتباطات، شبکه‌های حمل و نقل، تامین انرژی و آب و غذا «به شدت مختل شود».

بر اساس «بدترین سناریو» در طرح اضطراری، این احتمال نیز در نظر گرفته شده که با قطع ارتباطات، ممکن است که تنها شبکه‌های رادیویی دو و چهار بی‌بی‌سی بتوانند برنامه پخش کنند.

بر اساس این اسناد، اگر بریتانیا دچار خاموشی شود، اولویتی که دولت تعیین کرده، رساندن خوراک و آب و همچنین تامین سرپناه گرم برای سالخوردگان، جوانان و افرادی خواهد بود که مسئولیت امور مراقبتی را بر عهده دارند.

به نوشته گاردین، در روزهای اخیر یک سری تمرینات با مشارکت ادارات و شوراهای دولتی در سراسر بریتانیا در جریان بوده است.

هرچند این طرح اضطراری از سال گذشه و پیش از حمله روسیه به اوکراین، با هدف برنامه‌ریزی و سنجش میزان انعطاف‌پذیری نهادهای خدماتی، آب و برق و سایر موسسات مرتبط با تامین نیازهای اضطراری شهروندان تهیه شد، اما در حالی امسال به روی میز قرار گرفته که نگرانی از عواقب خاموشی برق در نتیجه جنگ اوکراین افزایش یافته است.

اپراتور برق و گاز انگلیس در روزهای گذشته درباره «زمستان سخت» و احتمال قطعی برق هشدار داد. همچنین هفته گذشته احتمال داده شد که ذخایر گاز بریتانیا تنها برای ۹ روز کفایت کند.

تام توگندات، وزیر امنیت داخلی بریتانیا، روز دوشنبه این هفته گفت که کشورش در سال‌های اخیر «آسیب‌پذیرتر» شده است. او این امر را نتیجه سرمایه‌گذاری عواملی که مایل به لطمه زدن به بریتانیا هستند، اعلام کرد.

اد میلیبند، وزیر اقلیم در دولت سایه بریتانیا، گفت، همه دولت‌ها برای بدترین سناریوها برنامه‌ریزی اضطراری دارند اما حقیقت این است که ما یک کشور آسیب‌پذیر هستیم که این امر نتیجه مستقیم یک دهه سیاست شکست‌خورده محافظه‌کاران در زمینه انرژی است.

یان روزنو، مدیر یک اندیشکده انرژی در بریتانیا، گفته است شرم‌آور است که برای مقابله با مسائلی مانند کمبود گاز، قیمت‌های بالای انرژی، مشکلات تولید برق و وابستگی بریتانیا به نیروگاه‌های هسته‌ای فرانسه، دولت منتظر یک بحران شده تا درباره این مسائل مبرم بررسی کند در حالی که عاقلانه بود که از جمله برای مقابله با احتمال خاموشی‌ها، برنامه‌ریزی‌ها و آمادگی‌های منظم می‌داشت.