در پی تعیین سقف قیمت ۶۰ دلاری برای خرید نفت روسیه توسط اتحادیه اروپا، استرالیا و هفت کشور صنعتی جهان، مسکو اعلام کرد که زیر بار این طرح نخواهد رفت.
دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز شنبه ۱۲ آذرماه گفت: «ما سقف قیمت فروش نفت را قبول نخواهیم کرد و در حال ارزیابی فوری پاسخ مناسب به غرب هستیم.»
اعلام مخالفت روسیه با تعیین سقف قیمت ۶۰ دلاری برای خرید نفتش توسط این کشورها در حالی است که بنابر گزارشهای بینالمللی از جمله خبرگزاری رویترز، روسیه هماکنون نیز نفت شاخص اورال خود را به ۶۷ دلار میفروشد و به خاطر تحریمها، حدود ۲۵ درصد برای مشتریان نفتی، از جمله چین و هند تخفیف میدهد.
قبل از تحریمهای غرب، حدود ۶۰ درصد از نفت روسیه (بیش از ۵.۵ میلیون بشکه در روز ) راهی ۳۷ کشور عضو سازمان همکاری و توسعهٔ اقتصادی میشد که تقریبا همه آنها بر واردات نفت روسیه سقف قیمت تعیین کردهاند.
میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین نیز گفته است روسیه به کشورهایی که برای نفت روسیه تعیین سقف قیمت کنند، نفتی صادر نخواهد کرد.
تهدید روسیه به قطع صادرات نفت به این کشورها نه تنها باعث رشد قیمت نفت نشد، بلکه قیمت نفت در بازارهای جهانی ۱.۵ درصد نیز کاهش یافت.
هفت کشور صنعتی جهان، به همراه اتحادیه اروپا و استرالیا بهمنظور فشار به کرملین و کاهش درآمدهای نفتی آن، برای خرید نفت روسیه تعیین سقف قیمت کردهاند. حمل و بیمه نفت روسیه توسط شرکتهای مستقر در این کشورها نیز بالای سقف قیمت تعیینشده ممنوع است.
با استفاده از گزارشهای تاس، ریانوستی، رویترز و آژانس بینالمللی انرژی؛ د.خ/س.ن