خشایار دیهیمی، مترجم باسابقه آثار فلسفی و علوم انسانی، اعتراضات جاری در ایران را «انقلاب» خواند و بر تغییر حکومت در کشور تاکید کرد.
او نوشت: «از هر کس که حتی بوی پنجاه و هفت بدهد، از سیاستمدار و روشنفکر گرفته تا هوادار سادهاش، از چپ اسلامیاش گرفته تا تودهای و فداییاش، از روشنفکر دینی گرفته تا روشنفکر امپریالیستستیز عمدتا غربنشینش و... بدم میآید.»
آقای دیهیمی در تازهترین یادداشت خود که در فیسبوک منتشر کرده تاکید کرد: «در یک کلام از جهل بدم میآید. این انقلاب را تا پای جان باید برای گذر از جهل دنبال کرد. خطاپوشی ناشی از رفاقت، نارفیقی در حق همه آنهایی است که عمر و جوانی و زندگیشان در این رژیم تباه شد.»
بیشتر در این باره: حمایت ۲۵۰ مترجم از اعتراضات ایران: کتابهای ممنوعه را بدون سانسور منتشر خواهیم کرداعتراضات جاری در ایران در واکنش به جان باختن مهسا امینی آغاز شد و همچنان ادامه دارد، هرچند جمهوری اسلامی در تلاش است با اعدام معترضان بازداشتشده، به گفته فعالان حقوق بشر، مردم را «مرعوب» کند.
آقای دیهیمی که پیشتر در جریان برخی رایگیریها برای انتخابات ریاست جمهوری در ایران از نامزدهای مورد نظر اصلاحطلبان حمایت کرده بود، اکنون با انتقاد از چهرههای جریان سیاسی اصلاحطلب افزود: «برخی ظاهرالصلاحها خطرناکترند مثل موسوی و کروبی و خاتمی و بهزاد نبوی و کرباسچی و سروش... اینها هم، که میخواهند با عذر و بهانههای واهی از این چهل و چهار سال فاجعه و مصیبت دامن برچینند، شمارشان کم نیست.»
این مترجم ادامه داد: «اینها همه حزباللهی بودند، اگر کسانی یادشان رفته من یادم نرفته. همه اینها در دهه ننگین شصت جزو کابینه و نزدیکان و مشاوران امام و نخست وزیر امام بودند.»
در هفتههای اخیر گزارشهایی از دیدار برخی از اصلاحطلبان با مقامهای حکومتی و ارائه توصیههایی برای مهار اعتراضات منتشر شده است.
همچنین محمد خاتمی رئیس جمهور پیشین در پیامی تاکید کرد که اکنون براندازی جمهوری اسلامی «ناممکن و نامطلوب» است.
با این حال، برخی از چهرههای اصلاحطلب نیز در روزهای اخیر تاکید کردهاند که اکثریت مردم ایران از نظام جمهوری اسلامی عبور کردهاند و خواهان تغییر حکومت هستند.
بیشتر در این باره: دبیرکل حزب کارگزاران: علاقه اکثریت مردم عبور از جمهوری اسلامی است