شورای امنیت سازمان ملل خواستار آزادی فوری آنگ سان سوچی شد

آنگ سان سوچی

شورای امنیت سازمان ملل در قطعنامه‌ای که «تاریخی» توصیف شده از گروه نظامیان حاکم بر میانمار خواست که به خشونت‌ها در این کشور پایان داده و آنگ سان سوچی، سیاستمدار زندانی و برنده جایزه نوبل صلح، را آزاد کنند.

در این قطعنامه با شماره ۲۶۶۹ روز چهارشنبه، ۳۰ آذر، از وضعیت اضطراری که ارتش بر این کشور «تحمیل» کرده ابراز «نگرانی عمیق» شده و مقابله با شماری از مسائل اساسی خواسته شده است که در دوره‌ای طولانی در این کشور بدون راه حل باقی مانده است.

این نخستین قطعنامه شورای امنیت در ۷۴ سال عضویت میانمار (برمه پیشین) در سازمان ملل در قبال این کشور است.

بریتانیا پیش‌نویس قطعنامه را به شورای امنیت ارائه کرد و از میان ۱۵ عضو دایم و غیر دایم شورا ۱۲ کشور موافق آن بودند، رای مخالفی وجود نداشت و چین، هند و روسیه رای ممتنع دادند.

این قطعنامه دو سال پس از کودتای خشونت‌آمیز ارتش که دولت منتخب دموکراتیک را سرنگون کرد، صادر شد. گروه نظامیان سیاستمداران غیرنظامی از جمله خانم سوچی را همراه با هزاران تن از مخالفان حکومت نظامی بازداشت و زندانی کرده است.

قطعنامه شورای امنیت کمک‌های بشردوستانه بیشتر برای قربانیان خشونت، با تاکید بر زنان، کودکان و آوارگان را درخواست کرده است.

قطعنامه در میان میلیون‌ها جمعیت آواره میانمار به‌ویژه به وضعیت روهینگیا، اقلیت مسلمان این کشور که هدف آزار و تعقیب هستند اشاره دارد.

خانم سوچی، ۷۷ ساله، به ۲۶ سال حبس، شامل سه سال با اعمال شاقه محکوم شده است. او در حبس انفرادی در یک زندان ویژه نگاهداری می‌شود. خانم سوچی خود به خاطر اتهام رفتار «نژادپرستانه» با مردم روهینگیا به ننگ برندگان جوایز نوبل صلح مبدل شده بود.