سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست میگوید تنها ۳۸ درصد بنزین تولیدی در کشور استاندارد است.
داریوش گلعلیزاده در گفتوگو با ایسنا، درباره منابع انتشار آلودگی هوا در کشور گفته است منابع انتشار آلودگی در سالهای اخیر نه تنها کم نشده بلکه افزایش پیدا کرده است، به طوری که تعداد خودروهای استاندارد، فرسوده، جمعیت، فعالیت صنایع و مصرف انرژی بیشتر شده است.
او همچنین گفت هماکنون روزانه در کشور ۱۰۳ میلیون لیتر بنزین و گازوئیل مصرف میشود.
سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفت مشکل اصلی ما این است که طی این سالها هیچ اتفاقی برای منابع انتشار ما نیفتاده و با انباشت تکالیف انجام نشده مواجه هستیم.
بر اساس آمارهای «پروژه جهانی کربن»، میزان انتشار گازهای گلخانهای ایران طی یک دهه گذشته ۳۰ درصد رشد داشته و ایران در سال گذشته ششمین انتشاردهنده گازهای گلخانهای مانند دیاکسید کربن در جهان بوده است.
البته این گزارش، سهم بخش حمل و نقل از انتشار گازهای گلخانهای ایران را حدود ۱۲ درصد عنوان کرده و بخش مهمی از آلودگی هوا مربوط به عوامل دیگر، از جمله مازوتسوزی در صنایع و نیروگاههای برقی، مشعلسوزی در میادین نفتی و غیره است.
مازوت تولیدی ایران نیز ۳.۵ درصد غلظت گوگرد دارد که حتی ۷ برابر استانداردهای بینالمللی برای کشتیرانی در اقیانوسها است اما صنایع و نیروگاههای مناطق مسکونی ایران از این مازوت استفاده میکنند.
با استفاده از گزارشهای ایسنا، پروژه جهانی کربن و رادیو فردا؛ د.خ/س.ن