افزایش ۱۲ درصدی مصرف گاز در ایران همگام با ادامه موج سرما

در حالی که پیش‌بینی می‌شود موج سرما در ایران همچنان تا پنج روز آینده ادامه داشته باشد، رسانه‌ها در داخل کشور خبر از افزایش ۱۲ درصدی مصرف گاز در مقایسه با ابتدای دی‌ماه جاری می‌دهند.

صداوسیما روز جمعه، ۳۰ دی‌ماه، گزارش داد: «مصرف گاز در ۲۴ ساعت گذشته در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده ۶۳۰ میلیون مترمکعب بوده که نسبت به ابتدای دی ۱۲ درصد رشد داشته است.»

مهرشاد دستوریان، مسئول مرکز راهبری شبکه گاز ایران، به این رسانه گفت: «میزان مصرف در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده بیش از ۷۵ درصد کل تولید گاز را به خود اختصاص می‌دهد. بیش از ۹۰ درصد گاز تولیدی کشور در حاشیه خلیج فارس به خطوط سراسری ما تزریق می‌شود و سه شبانه روز طول می‌کشد که این گاز از حاشیه خلیج فارس به دورترین نقاط کشور در شمال، شمال غرب و شمال شرق برسد.»

اما ایران در حالی هم‌چنان با بحران تامین گاز در سال جاری روبه‌رو است که همچنان خبر از تداوم موج سرما در ایران می‌آید.

صادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، روز جمعه به ایسنا گفت: «بر اساس نقشه‌های هواشناسی در پنج روز آینده در غالب مناطق کشور هوای سرد ماندگار خواهد بود و در شهرهای صنعتی و پر جمعیت آلودگی هوا پیش‌بینی می‌شود. در دو روز آینده نیز در برخی نقاط نوار شرقی کشور وزش باد نسبتا شدید رخ خواهد داد که گاهی همراه با خیزش گرد و خاک خواهد بود.»

همزمان با ادامه سرما در ایران و کمبود گاز، برخی جایگاه‌های سوخت سی‌ان‌جی «با تصمیم دولت» ابراهیم رئیسی هم‌چنان تعطیل مانده‌اند.

بیشتر در این باره: قطع گاز ۱۷ هزار مشترک تنها در تربت جام؛ تداوم افزایش مصرف در خانه‌ها

احمد محرم‌زاده، نماینده اهر و هریس در مجلس، در این باره توضیح داد:‌ «تعطیلی جایگاه‌های سی‌ان‌جی در اهر و سایر شهرستان های استان به‌منظور جلوگیری از افت فشار گاز بخش خانگی با تصمیم دولت بود. خوشبختانه تاکنون با توجه به برودت هوا در شهرستان‌های اهر و هریس قطعی گاز خانگی نداشتیم.»

از برخی مناطق ایران هم هم‌چنان خبر قطعی یا کمبود فشار گاز مخابره می‌شود.

خبرگزاری برنا روز جمعه گزارش داد حسینعلی محمدی مدیر کل مدیریت بحران استانداری مازندران با اشاره به استقرار جبهه سرد در استان و همچنین افزایش مصرف گاز گفت: «هم‌چنان برخی از نقاط استان با افت فشار گاز مواجه هستند.»

در همین حال در روز جمعه هم‌چنان فشار گاز در استان گلستان به حالت عادی بازنگشته است.

کسب و کارهای مختلف در ایران در چند هفته اخیر و با تداوم بحران کمبود و قطع گاز با مشکل روبه‌رو شده‌اند.

برخی از مرغداران استان گلستان که در بحران گاز غافلگیر شدند از قطع زودهنگام گاز واحد تولیدی خود گله‌مند هستند و معتقدند برای تامین زیرساخت‌های سوخت جایگزین نیاز به مهلت بیشتری داشتند.

انتقاد برخی صنایع هم از قطعی گاز بالا گرفته است.

علی رسولیان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران روز جمعه گفت: «صنعت به تنهایی نمی تواند بار کسری گاز را به دوش بکشد، از این رو باید صرفه جویی در مصرف انرژی اعم از گاز یا برق و درست مصرف کردن، سرلوحه کار همه بخش‌ها قرار گیرد.»