درخواست ۴۱ چهره سیاسی و آکادمیک ایرانی برای تعلیق اعتبارنامه هیئت نمایندگی ایران در سازمان ملل

نمایی از سازمان ملل متحد در نیویورک

بیش از ۴۰ نفر از شخصیت‌های سیاسی، حقوق بشری و آکادمیک ایرانی خارج از کشور در نامه‌ای به رهبران ۱۱ کشور غربی از آنان خواستند که به سفرای خود در سازمان ملل متحد ماموریت دهند تا اعتبارنامه هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران را به حالت تعلیق درآورند.

این نامه که به امضای چهره‌هایی چون منصور فرهنگ، حسن شریعتمداری، مهناز پراکند، شهریار آهی، کاظم علمداری و محمود مسائلی رسیده است، ضمن استقبال از واکنش‌های جهانی به سرکوب اعتراضات در ایران، جمهوری اسلامی را به نقض تعهدات ناشی از معاهدات و منابع حقوق بین‌الملل متهم می‌کند.

امضاکنندگان نامه می‌گویند جمهوری اسلامی ایران همواره آگاهانه و با قصد و عمد از انجام «تعهدات معاهداتی» خویش بر اساس ماده ۴ منشور ملل متحد که ناظر بر احترام، اجرا، و پیشبرد اهداف ملل متحد است، طفره رفته و بنابراین می‌توان با استناد به آیین‌نامه داخلی و قواعد رویه‌ای مجمع عمومی اعتبارنامه هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی را به دلیل همان بی‌اعتنایی به اهداف ملل متحد به حالت تعلیق در آورد.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در میانه اعتراضات سراسری در ایران که به دست نیروهای جمهوری اسلامی به شدت سرکوب شد با تصویب قطعنامه‌ای یک گروه حقیقت‌یاب را برای راستی‌آزمایی و حقیقت‌یابی درباره کشتار و سرکوب معترضان تعیین کرد.

مقامات و گزارشگران سازمان ملل متحد طی این مدت بارها با صدور بیانیه‌هایی نسبت به سرکوب اعتراضات در ایران ابراز نگرانی کردند و به مقامات ایران یادآور شدند که بر اساس قوانین بین‌الملل، مردم حق آزادی بیان، اظهار نظر و تجمع صلح‌آمیز دارند.

بیشتر در این باره: شورای حقوق بشر به تشکیل کمیته حقیقت‌یاب درباره سرکوب اعتراضات در ایران رای مثبت داد

امضاکنندگان نامه یادشده در ادامه تصریح کرده‌اند «انکار عمدی و نقض فاحش، مستمر، و برنامه‌ریزی شده حقوق بشر» در ایران به یک رویه برای جمهوری اسلامی تبدیل شده است و حکومت ایران عامدانه «تعهدات قراردادی» خود را که از منابع اصلی حقوق بین‌الملل است نقض می‌کند.

آنها در نهایت خاطرنشان ساخته‌اند حکومتی که «با بی رحمی تمام دست به سرکوب فاحش و سیستماتیک مردمان ایران زده است، نباید از فرصت‌های بین المللی برای انتشار اطلاعات نادرست، تبلیغات، و لابی‌گری برای بقای خود استفاده کند».

این نامه که به امضای ۴۱ نفر رسیده به سران کشورهای کانادا، امریکا، آلمان، فرانسه، انگلستان، بلژیک، هلند، نروژ، سوئد، فنلاند، و استرالیا ارسال شده است.

مهرانگیز کار، عبدالله مهتدی، افشین افشین جم، نازنین افشین جم، مهناز شیرالی و نیره توحیدی از جمله دیگر امضاکنندگان این نامه هستند.

بیشتر در این باره: نگرانی «عمیق» گزارشگران سازمان ملل از سرکوب اعتراضات در ایران