جمهوری اسلامی ۳۴ فرد و نهاد اتحادیه اروپا و بریتانیا را تحریم کرد

جمهوری اسلامی در واکنش به تحریم‌های اخیر و هماهنگی کشورهای غربی، ۳۴ فرد و نهاد اتحادیه اروپا و بریتانیا از جمله سردبیر شارلی ابدو و شهردار پاریس را تحریم کرد.

وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز چهارشنبه پنجم بهمن با انتشار بیانیه‌ای نوشت که این افراد و نهادها «در چارچوب قواعد مرتبط و سازوکارهای تحریمی مربوطه و به عنوان عمل متقابل» تحریم شده‌اند.

این وزارتخانه اضافه کرد که تحریم این افراد و شرکت‌ها از سوی جمهوری اسلامی به معنی «ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود به قلمرو جمهوری اسلامی ایران، مسدود شدن حساب‌های بانکی در نظام مالی و بانکی و توقیف اموال و دارایی در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران» خواهد بود.

بیشتر در این باره: جمهوری اسلامی چند فرد و نهاد اروپایی را «تحریم کرد»

بر اساس فهرستی که منتشر شده، ۲۲ فرد و سه نهاد از اتحادیه اروپا و یک نهاد و هشت فرد از بریتانیا در فهرست تحریم‌های جمهوری اسلامی قرار گرفتند.

در میان افراد تحریم شده در اتحادیه اروپا، نام ۱۰ فرد فرانسوی از جمله سردبیر هفته‌نامه شارلی ابدو و شهردار پاریس وجود دارد.

شهرداری پاریس همزمان با اعتراضات سراسری در ایران، یک مکان در پایتخت فرانسه را به اسم مهسا امینی نامگذاری کرد. همچنین نشریه شارلی ابدو ویژه‌نامه‌ای را درباره سرکوب اعتراضات ایران با کاریکاتورهایی از علی خامنه‌ای منتشر کرد.

وزارت خارجه جمهوری اسلامی افراد تحریم شده را به «حمایت از تروریسم و گروه‌های تروریستی»، «تشویق خشونت علیه مردم ایران» یا «انتشار اطلاعات نادرست درباره ایران» متهم کرده است.

این اولین بار نیست که جمهوری اسلامی تحریم‌هایی را علیه افراد و نهادهای غربی اعلام می‌کند، اما از آنجا که جمهوری اسلامی در انزوای بین‌المللی قرار دارد، تحریم افراد یا نهادهای خارجی از سوی تهران، تاثیر عملی ندارد و بیشتر نمادین است.

با این حال، وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز چهارشنبه تحریم جدید علیه آمریکا اعلام نکرد.

بیشتر در این باره: رابرت مالی: تحریم‌های جدید علیه ایران نشان از هماهنگی کامل آمریکا، بریتانیا و اتحادیه اروپا دارد

دولت آمریکا روز دوشنبه سوم بهمن با هدف تشدید فشار بر جمهوری اسلامی به‌دلیل تداوم سرکوب معترضان در ایران، چند فرمانده ارشد، بنیاد تعاون سپاه پاسداران و معاون وزير اطلاعات جمهوری اسلامی را تحریم کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در توضیح این تصمیم گفت بنیاد تعاون سپاه پاسداران یک شبکه بزرگ فعالیت‌های اقتصادی و تجاری است که زیر نظر فرماندهان ارشد این نیرو هدایت می‌شود و در اقتصاد ایران حضور گسترده‌ای دارد.

قبل از آن، دولت بریتانیا اعلام کرد هفت مقام و نهاد دیگر جمهوری اسلامی را «به‌دلیل سرکوب وحشیانه» مردم ایران به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرده است.

اتحادیه اروپا نیز همزمان در چهارمین بسته تحریمی خود در ارتباط با اعتراضات ایران، ۱۸ شخص حقیقی و ۱۹ نهاد وابسته به جمهوری اسلامی را به‌دلیل مشارکت مستقیم در نقض حقوق بشر در ایران و سرکوب معترضان تحریم کرد.

در پی اعلام این تحریم‌ها، رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران تاکید کرد که این اقدام نشان از هماهنگی کامل آمریکا، بریتانیا و اتحادیه اروپا در قبال جمهوری اسلامی دارد.