در حالی که پیام ولی، شهروند بهایی بازداشتشده اعلام کرده که «به دلیل دادرسی ناعادلانه» در دادگاه شرکت نمیکند، خبرها حاکی است که وضعیت یک شهروند بهایی بازداشتشده دیگر به نام نبیل موفقی نیز همچنان نامعلوم است.
پیام ولی، فعال حقوق بشر و یکی از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری علیه جمهوری اسلامی در یک فایل صوتی تازه که از تماس تلفنیاش از زندان قزلحصار کرج ضبط و ارسال شده، گفته که «به دلیل دادرسی ناعادلانه در سیستم قضایی جمهوری اسلامی در دادگاه شرکت نمیکنم.»
پیام ولی، شهروند بهایی ساکن کرج، روز شنبه ۲ مهر، ضمن تفتیش منزلش توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان رجاییشهر کرج منتقل شد. وی نهایتاً به زندان قزلحصار این شهر انتقال داده شد.
وبسایت خبری «بهائیان در آئینه مطبوعات» روز سهشنبه ۱۱ بهمن نوشته که وی پس از مقاومت در برابر دستگیری توسط مأموران مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفت و برای «اعتراف» تلویزیونی در بازجوییها تحت فشار قرار گرفت.
در کیفرخواست پرونده پیام ولی که توسط ساسان علی رمجی، بازپرس شعبه هفت دادسرای عمومی و انقلاب کرج صادر شده، آمده است: «... متهم آقای ولی ارتباطات گستردهای با رسانههای معاند از جمله بیبیسی فارسی، منوتو و سایت خبری هرانا داشته و از این طریق تبلیغات سوء علیه نظام جهموری اسلامی کرده است و بیان میداشته که نظام جمهوری اسلامی بهاییان را صرفاً به دلیل اعتقاداتشان دستگیر میکرده…»
صدور کیفرخواست برای این شهروند بهایی همزمان با دسترسی وکیل تعیینی به پرونده وی صورت گرفته است. آقای ولی پیش از این در اعتراض به عدم حق دسترسی به وکیل تعیینی، در جلسه دادگاه حاضر نشده بود.
وی پیشتر طی نامهای سرگشاده اتهامات مطروحه علیه خود را «تبلیغ علیه نظام در فضای مجازی، تبلیغ علیه شرع مقدس اسلام در فضای مجازی و تحریک و اغوا برای ایجاد اغتشاش در فضای مجازی» عنوان کرده بود.
وضعیت نامشخص نبیل موفقی
در همین حال خبر میرسد که با گذشت ۱۹ روز از بازداشت نبیل موفقی، شهروند بهایی ساکن ساری، خانوادهٔ او همچنان از وضعیت سلامت و محل نگهداری فرزندشان بیخبر هستند.
نبیل موفقی روز ۲۲ دی در منزل یکی از دوستانش در شهر گنبد کاووس دستگیر و به اداره اطلاعات ساری منتقل شد و بنابر گزارشها، مسئولان دادسرا پاسخی در مورد دلیل این بازداشت به خانوادهاش نداده و حتی از ورود مادر او به دادسرا هم جلوگیری کردهاند.
وکیل این شهروند بهایی نیز تاکنون اجازه دسترسی به پرونده موکل خود را نداشته و این جوان ۲۴ ساله تاکنون چند تماس تلفنی کوتاه با منزلش داشته ولی از محل نگهداری و اتهام خود هیچ اطلاعاتی به خانوادهاش نداده است.
جمهوری اسلامی آیین بهاییت را به رسمیت نمیشناسد و مقامات قضایی بارها بهاییان را «جاسوس و دشمن» خوانده و احکام اعدام، بازداشت، زندان و محرومیت از تحصیل و کسبوکار علیه آنها صادر کردهاند.
مدافعان حقوق بشر و نهادهای بینالمللی همواره با اشاره به بازداشت گسترده و احکام سنگین علیه شهروندان بهایی، رفتار حکومت جمهوری اسلامی را «نقض سیستماتیک حقوق بشر» میدانند.