یک نماینده سوئدی در پارلمان اروپا روز سهشنبه، دوم اسفند، خبر داد که شاهزاده رضا پهلوی هفته آینده در این مجلس اروپایی سخنرانی خواهد کرد.
چارلی وِیمِرز، نماینده سوئد در پارلمان اروپا، توییت کرد که به دعوت او، شاهزاده رضا پهلوی در کنار سخنرانی در نشست پارلمان اروپا در استراسبورگ فرانسه، با شماری از مقامات برگزیده این نهاد نیز دیدار و گفتوگو خواهد کرد.
آقای ویمرز نوشت که این دعوت و ملاقاتها در راستای «حمایت از مبارزات مردم ایران برای دموکراسی، آزادی و حقوق بشر» صورت میگیرد.
شاهزاده رضا پهلوی یکی از سه چهره شاخص اپوزیسیون ایران بود که از میان مخالفان جمهوری اسلامی ایران رسما به کنفرانس امنیتی مونیخ در روزهای ۲۱ تا ۲۳ بهمن دعوت شده بود.
صدها تن از طرفداران او در سه روز اجلاس مونیخ برای بیان حمایت از وی و سایر کنشگران ایرانی در ایالت باواریای آلمان حضور یافتند و مسیح علینژاد نیز روز ۲۳ بهمن در میان آنان سخنرانی کرد.
شاهزاده پهلوی یکی از هشت کنشگری است که به تازگی در دانشگاه جرجتاون آمریکا مرحله تازه از مبارزات مخالفان جمهوری اسلامی با هدف ساقط کردن نظام حاکم بر ایران را اعلام کردند.
دعوت از او برای سخنرانی در پارلمان اروپا یک روز پس از آن اعلام شد که هزاران ایرانی روز دوشنبه، اول اسفند، از سراسر اروپا به بروکسل رفته و در برابر شورای اتحادیه اروپا تظاهرات کردند.
مشارکتکنندگان در تظاهرات روز دوشنبه بروکسل خواهان تروریستی نامیدن سپاه پاسداران در سیاهه تروریستی اتحادیه اروپا بودند.
شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، با ارسال پیامی از بریتانیا برای حاضران در بروکسل از تروریستی نامیدن سپاه حمایت کرد.
بیشتر در این باره: تظاهرکنندگان در تجمع بروکسل خواستار قرار گرفتن نام سپاه در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا شدندحامد اسماعیلیون، مسیح علینژاد، دریا صفایی، علیرضا آخوندی، سعید بشیرتاش و کنشگران سرشناس دیگر حاضر در تظاهرات بروکسل، سپاه را ابزار سرکوب ملت ایران در دست یک حاکمیت جنایتکار نامیدند.
وزیر خارجه آلمان و رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفتهاند که هنوز مبانی حقوقی برای تروریستی نامیدن سپاه، در نهادهای اروپایی فراهم نشده است.
مخالفان جمهوری اسلامی تاکید دارند که به فعالیت خود تا رسیدن به اهدافشان ادامه خواهند داد تا اروپا این «مبانی حقوقی» را فراهم کند.
خبرگزاری رویترز، نشریه آمریکایی پولیتیکو و نشریه آلمانی بیلد در روزهای حضور شاهزاده رضا پهلوی در مونیخ با او مصاحبه کرده و دیدگاههای وی در خصوص تزلزل و چند دستگی در نظام جمهوری اسلامی ایران را بازتاب دادند.
در جریان کنفرانس امنیتی مونیخ، یک نماینده پارلمان اروپا به سه کنشگر ایرانیِ حاضر در پنل «زن، زندگی، آزادی» گفت سازمان مجاهدین خلق تا حال خود را نماینده اپوزیسیون به پارلمان اروپا معرفی کرده بود، و لذا، ضروری است که سایر کنشگران ایرانی به این پارلمان رفته و با اعضای آن ملاقات کنند.
مقامات ارشد جمهوری اسلامی همزمان با ادامه سرکوب معترضان در داخل کشور که در پنج ماه اخیر در جریان بوده، کنشگران ایرانی و دهها هزار تظاهرکننده ایرانی برونمرز را که ماههای اخیر در دهها کشور جهان از معترضان داخل کشور حمایت میکنند، «دلقک» نامیده و مدعی هستند که کار آنها «بیاهمیت» است.
با این حال عباس عراقچی، یک عضو دولت پیشین و مشاور روابط خارجی در حکومت، در روزهای گذشته اذعان کرد که تظاهرات ایرانیان در خارج برای حکومت «بدنامی» و «بیاعتباری» به بار آورده و کشورهای جهان را از همکاری با ایران دور کرده است.