نتیجه یک پژوهش جدید بینالمللی نشان میدهد در صورتی که «اقدام چشمگیری» اتخاذ نشود، ۴۶ درصد از جمعیت ایران تا سال ۲۰۳۵ با عارضه اضافه وزن و چاقی مواجه خواهند شد.
بر اساس گزارشی که «فدراسیون بینالمللی چاقی» روز پنجشنبه در سایت خود منتشر کرده، نرخ رشد چاقی در ایران در افراد بالغ بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۵ حدود ۲.۶ درصد و در کودکان بیش از دو برابر این میزان خواهد بود.
سال ۲۰۲۰ کمتر از ۲۵ درصد مردان بالغ و کمتر از ۴۰ درصد زنان بالغ ایرانی اضافه وزن داشتهاند، اما این رقم در سال ۲۰۳۵ به ترتیب بالای ۴۰ درصد و بالای ۵۰ درصد خواهد بود.
نرخ اضافه وزن پسران و دختران ایرانی نیز تا ۱۲ سال آینده به ترتیب به ۳۵ درصد و ۲۵ درصد خواهد رسید.
این گزارش میافزاید تاثیرات منفی اضافه وزن بر اقتصاد جهانی تا سال ۲۰۳۵ به بیش از ۴.۳ تریلیون دلار در سال خواهد رسید و پیشبینی میشود در صورت عدم اتخاذ تصمیمات و راهکارهای جدی، بیش از ۴ میلیارد نفر، یعنی ۵۱ درصد جمعیت جهان تا ۱۲ سال آینده با عارضه افزایش وزن و یک چهارم جمعیت جهان با معضل چاقی مواجه شوند.
این گزارش میافزاید نرخ چاقی به ویژه در میان کودکان و در کشورهای کم درآمد به سرعت در حال افزایش است: تا سال ۲۰۳۵ نرخ چاقی کودکان پسر دو برابر و در مورد کودکان دختر بیش از دو برابر خواهد شد.
فدراسیون بینالمللی در ادامه خواستار برنامههای اقدام ملی جامع برای کمک به کشورها جهت عمل کردن به توصیههای جدید سازمان جهانی بهداشت برای پیشگیری و مدیریت چاقی شده است.