نشریه سپاه در مورد رویارویی مردم با حکومت به‌خاطر حجاب اجباری هشدار داد

روزانه تصاویر متعددی از سوی شهروندان در مخالفت مدنی با حجاب اجباری در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود

نشریه معاونت سیاسی نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران در یادداشتی دربارهٔ حجاب اجباری به مقام‌های جمهوری اسلامی هشدار داد.

این نشریه در این یادداشت که روز شنبه ۱۹ فروردین در اعتمادآنلاین بازنشر شد، با «معاند» خواندن مخالفان جمهوری اسلامی، نوشت: «اشتباه بزرگ‌تر آن است که همگام با معاندان به‌طور دائم در تنور این ماجرا بدمیم و سعی کنیم خواسته و ناخواسته جامعه را به سمتی ببریم که در نهایت مردم در مقابل یکدیگر یا در مقابل حاکمیت و قانون قرار گیرند.»

نویسنده این یادداشت، «عدم رعایت پوشش» و «ریختن ماست بر سر دیگران» را «اقدام غیرقانونی و اشتباه» عنوان کرده و در عین حال اعتراضات به برخوردهای خشن علیه زنان و دختران را به رسانه‌های فارسی خارج از کشور نسبت داده است.

این نشریه سپاه مدعی شده است که این رسانه‌ها قصد دارند «ضمن ایجاد دوقطبی دروغین به‌گونه‌ای طرفین را نگران و عصبانی و وادار به لجبازی کنند تا دوباره جامعه را به ناآرامی و بلوا سوق دهند».

این در حالی است که در هفته‌های اخیر، شهروندان در شبکه‌های اجتماعی گزارش‌ها و ویدئوهای متعددی از برخورد خشونت‌آمیز با دختران و زنان در ارتباط با اعمال حجاب اجباری در ایران منتشر کرده‌اند.

بیشتر در این باره: اذعان محسنی اژه‌ای به «هزینه بالای بگیر و ببند» برای حکومت برای اعمال حجاب اجباری

نویسندهٔ این نشریهٔ سپاه پاسداران در عین حال ادعا کرده است که «در فضای حقیقی اکثریت مردم در حال امور روزمره زندگی خود هستند و اساساً توجه چندانی به این مقولات ندارند.»

نسبت‌دادن مخالفت گسترده زنان با حجاب اجباری به رسانه‌های خارج کشور در بیانیه ۲۱ فروردین جامعه مدرسین حوزه علمیه قم هم تکرار شده است.

این تشکل حوزوی نیز مخالفت‌های گسترده زنان با حجاب اجباری را به «تعداد محدود هنجارشکنان» ربط داد با این هشدار که «انتشار سازمان‌یافته ناهنجاری‌ها در رسانه‌های خاص و تکثیر و بازنشر افراطی این فیلم‌ها و عکس‌ها جامعهٔ بانشاط را دچار نوعی سرخوردگی می‌کند.»

این تشکل حوزوی همچنین مخالفت زنان با حجاب اجباری را «پروژه ترویج مفاسد اخلاقی» خواند و خواستار حمایت نهادهای مسئول از «آمران به معروف و ناهیان از منکر» شد.

در ادبیات حکومتی جمهوری اسلامی پیروی نکردن از پوشش مورد تأیید حکومت با «ناهنجاری» و «مفاسد اخلاقی» یکسان فرض می‌شود.

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در عین حال تأکید کرد در برخورد با افرادی که حجاب‌ اجباری را رعایت نکنند، «برای این‌که دچار اشتباه محاسباتی نشویم، منویات مقام منیع ولایت چراغ راه است.»

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در سخنرانی ۱۵ فروردین خود بار دیگر علیه حق آزادی پوشش زنان به‌تندی موضع گرفت و ادعا کرد این موضوع پروژه سرویس‌های جاسوسی دشمنان است.

این در حالی است که اعتراضات سراسری «زن زندگی آزادی» پس از آن جرقه خورد که مهسا امینی در شهریور پارسال در بازداشت پلیس گشت ارشاد به‌دلیل نوع پوشش خود کشته شد.

از آن زمان تا کنون واکنش حکومت به اعتراضات تنها سرکوب از طریق ضرب و جرح و بازداشت و کشتن و اعدام معترضان بوده است.