با گذشت بیش از چهار ماه از آغاز مسمومیت مشکوک دانشآموزان در مدارس سراسر کشور، در حالی که هنوز از شناسایی عوامل اصلی این رخداد اثری نیست، انتشار خبر بازداشت افرادی با هویت ناشناس و تهدید به مجازات ادامه دارد.
در همین زمینه روز سهشنبه، ۲۲ فروردین، روابط عمومی فرمانداری ویژه بروجرد از بازداشت چند تن خبر داد.
در این اطلاعیه که خبرگزاری ایسنا منتشر کرده است، بدون هیچ اشارهای به هویت افراد بازداشت شده، آمده است که تعدادی از افرادی که «قصد مسمومیت» دانشآموزان در شهر بروجرد را داشتند دستگیر شدهاند.
همزمان در حالی که هنوز از دادرسی و محکومیت افراد دستگیر شده با این اتهام در گوشه و کنار ایران خبری منتشر نشده، مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه، در همین روز پرونده این افراد را در مراحل تحقیق عنوان کرد و گفت: «نسبت به اشخاصی که با روان و آرامش و سلامت مردم بازی میکنند، گذشت نخواهیم کرد.»
رویدادهای مسمومیت مشکوک در مدارسِ عمدتا دخترانه در ایران از اوایل آذرماه سال گذشته، در بحبوحه اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» آغاز شد و هراس زیادی در میان خانواده دانشآموزان ایجاد کرد.
اما سخنگوی قوه قضائیه هم همچون دیگر مقامات بدون اشاره به علل و عوامل این مسمومیتها، «اطلاعیههای متعدد صادره از ناحیه مراجع ذیربط» را نشانه «اقدامات موثر» در این زمینه دانست.
آقای ستایشی اعلام کرد: «پس از بررسی دقیق و همهجانبه و لازم در صورت احراز مجرمیت با شدیدترین و سختگیرانهترین مجازات اشخاص مرتکب مواجه خواهند شد.»
بیشتر در این باره: مسمومیتهای مشکوک ادامه دارد؛ ههنگاو: چند مدیر در بانه خواستار ماندن دانشآموزان در خانه شدندسخنگوی قوه قضاییه همچنین بدون اشاره به احکام صادره علیه افراد خاطی، به مسمومیت ۵۳ دانشآموز در لارستان استان فارس در نیمه اسفندماه سال گذشته اشاره کرد و از «دستگیری پنج نفر» در این زمینه و تکمیل پرونده آنها خبر داد.
با این حال هنوز نه از هویت دقیق بازداشتیها اطلاعی در دست است و نه از تعداد و شرایط و علل بازداشت آنها.
اخبار دستگیری متهمان این پرونده در اواخر اسفندماه سال گذشته پس از آن منتشر شد که علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در نیمه اسفند در نخستین واکنش علنی این رویداد را «یک جنایت بزرگ و غیرقابل اغماض» نامید و تاکید کرد که «اگر کسانی در این ماجرا دست داشته باشند، باید به اشد مجازات برسند».
وزارت کشور جمهوری اسلامی چند روز بعد در ۲۰ اسفند طی اطلاعیهای اعلام کرد که صد نفر در ارتباط با مسمومسازی دختران دانشآموز دستگیر شدهاند.
در ۲۴ اسفند نیز عضو کمیته حقیقتیاب بررسی علل مسمومیت دانشآموزان از بازجویی عوامل بازداشت شده خبر داد، اما اعلام کرد که هنوز عوامل اصلی دستگیر نشدهاند.
در همان روز یعنی ۲۴ اسفند سعید منتظرالمهدی، سخنگوی نیروی انتظامی، از دستگیری ۱۱۸ نفر از خاطیان در پرونده مسمومیتها خبر داد.
روز ۲۷ اسفند هم خبرگزاری فارس در ویدئویی مدعی شد که دو فردی که ضمن شایعهسازی با اقدامی ماجراجویانه به دنبال وحشتآفرینی در یکی از مدارس قم بودند، دستگیر شدند.