واکنش بین‌المللی به آزمایش جدید کره شمالی؛ توکیو نشست اضطراری برگزار کرد

عکس متعلق به آزمایش موشکی ماه گذشته کره شمالی

اقدام کره شمالی در بامداد روز پنج‌شنبه، ۲۴ فروردین، در شلیک موشک بالیستیک از نوع ناشناخته بر فراز ژاپن دستور مقامات ژاپن به برقراری وضعیت فوق‌العاده و رفتن مردم در استان شمالی هوکایدو به پناهگاه‌ها را در پی آورد.

دولت توکیو نیز بلافاصله نشست اضطراری برگزار کرد.

به گزارش خبرگزاری‌ها، موشک کره شمالی با پروازی در مسیر بیش از یک هزار کیلومتر به آب‌های بین شبه جزیره کره و ژاپن افتاد، اما هراس و سردرگمی زیادی در میان مقامات و مردم ژاپن برانگیخت.

مقامات ژاپن با اعتراض شدید به کره شمالی گفتند نگران سقوط موشک به روی استان هوکایدو بودند. اوایل پاییز سال گذشته نیز پس از شلیک موشک کره شمالی وضعیت مشابهی در ژاپن رخ داد.

به گفته وزیر دفاع کره جنوبی، همسایه شمالی در «اقدامی به‌شدت تحریک‌آمیز» موشک را بامداد پنج‌شنبه از نزدیکی پیونگ‌یانگ شلیک کرد.

شورای امنیت ملی کره جنوبی نیز با صدور بیانیه‌ای برای نکوهش شدید کره شمالی، یک نشست فوق‎‌العاده برگزار کرد.

دولت سئول اعلام کرده که کره شمالی در یک هفته اخیر به تماس‌های متعدد کره جنوبی برای گفت‌وگو پاسخ نداده و تلفن‌های صورت گرفته را بی‌جواب گذاشت، در حالی که تا پیش از این دو بار در روز، مقاماتی از وزات دفاع دو کشور تلفنی با یکدیگر در تماس بودند.

بیشتر در این باره: بالاگرفتن تنش میان چین و تایوان؛ هشدار پیونگ‌یانگ به «بی‌پروایی‌ها» در شبه‌جزیره کُره

مقامات نظامی کره جنوبی به رسانه‌های کشورشان گفتند به احتمال زیاد موشک تازه کره شمالی با سوخت جامد کار می‌کند که نقل و انتقال آن را آسان کرده و در مقایسه با موشک‌های دارای سوخت مایع، می‌تواند با سرعت بیشتری آماده شلیک شود.

بررسی‌های مشترک کره جنوبی و ژاپن در مورد ماهیت و توانمندی موشک ادامه دارد.

کاخ سفید در بیانیه‌ای گفت که اقدام کره شمالی نقض گستاخانه چند قطعنامه شورای امنیت بوده و از کشورهای دیگر نیز خواست که پیونگ‌یانگ را نکوهش کنند.

با این حال، کاخ سفید گفت که در به روی دیپلماسی هنوز بسته نیست ولی کره شمالی باید سریعا اقدامات بی‌ثبات‌کننده را متوقف کند.

پیونگ‌یانگ معترض سرسخت رزمایش‌های پیاپی و مشترک کره جنوبی و آمریکا در آب‌های منطقه است و بعید ندانسته که افزایش بحران به جنگ اتمی کشیده شود.

اما در حال حاضر نیز یک رزمایش مشابه با مشارکت ارتش‌های دو کشوری که کره شمالی آن‌ها را دشمن خود می‌داند، ادامه دارد و یک ناو نظامی آمریکایی در آب‌های منطقه در تردد است.

رسانه دولتی کره شمالی اظهارات کیم جونگ اون، رهبر کشور، را نقل کرد که این هفته بر لزوم «تقویت هرچه بیشتر توان بازدارندگی جنگی، به شیوه‌ تهاجمی‌تر و عملی‌تر» تأکید کرده است.

ارتش کره شمالی در دوره اخیر انواع تسلیحات و موشک را آزمایش کرده که قدرت‌نمایی در برابر کره جنوبی، آمریکا و ژاپن و دیگر متحدان غرب محسوب شده است. یکی از تسلیحات راهبردی تازه رونمایی شده، برای انهدام بنادر و اهداف عمده در دریا بود.