هفته‌نامه پرتغالی: فرح پهلوی در لیسبون بنیاد فرهنگی راه‌اندازی می‌کند

شهبانو فرح، در کنار محمدرضا پهلوی

یک هفته‌نامه پرتغالی خبر داد که شهبانو فرح پهلوی (دیبا) قصد دارد در لیسبون پایتخت پرتغال بنیادی را «به یاد تاریخ ایران» تاسیس کند و بخشی از مجموعه‌های شخصی خود را در آنجا برای نگهداری بگذارد.

همسر آخرین پادشاه ایران که پس از انقلاب ۱۳۵۷ مجبور به ترک ایران شد، اکنون ۸۴ ساله است و در دو کشور فرانسه و آمریکا زندگی می‌کند.

شهبانو پهلوی به هفته‌نامه اکسپرسو گفت: «از یک سن خاصی شروع می‌کنید از خودتان سوالاتی بکنید و این‌گونه بود که من به این فکر افتادم که بنیادی به یاد تاریخ ایران ایجاد کنم تا بتوانم ارزش میراث فرهنگی‌مان [ایرانیان] را به جهانیان نشان دهم.»

او افزود: «در تمام این سال‌هایی که در خارج از کشورم گذرانده‌ام، چیزهای زیادی جمع کرده‌ام که فرزندان و نوه‌هایم نمی‌توانند نگه دارند.»

به نوشته این نشریه پرتغالی، شهبانو پهلوی اکنون به دنبال مکانی در لیسبون است تا دفتر این بنیاد و کلکسیون‌های خود، متشکل از کتاب‌ها، عکس‌ها، نقاشی‌ها و مجسمه‌های ایرانی را در آن جای دهد.

او تاکید کرد: «می‌دانم که پرتغال دارای یک دموکراسی باثبات و بالغ است، این کشور یک کشور چندفرهنگی، بردبار و باز به روی جامعه بین‌المللی است.»

پرتغال در حال حاضر میزبان چندین بنیاد خارجی است، مانند بنیادی که در دهه ۱۹۵۰ توسط گالوست گلبنکیان، بازرگان ارمنی یا شاهزاده آقاخان، رهبر معنوی مسلمانان شیعی اسماعیلی ایجاد شد.

بیشتر در این باره: در حمله با چاقو به مرکز شیعیان اسماعیلی در لیسبون دو زن کشته شدند

ملکه سابق ایران در پاسخ به سوالی درباره وضعیت کنونی ایران نیز گفت که امیدوار است روزی «آزاد شدن ایران را ببیند» و «بازگشتن به کشورش باعث خوشحالی بزرگی خواهد شد.»

ایران پس از کشته شدن مهسا امینی، زن بیست و دو ساله کرد ایرانی در جریان دستگیری توسط گشت ارشاد، صحنه یک جنبش اعتراضی گسترده قرار گرفته است.

فرح دیبا به اکسپرسو گفت: «زنان ایرانی بسیار شجاع هستند! همه چیز بسیار وحشتناک و باورنکردنی است. تنها کاری که می‌توانم انجام دهم این است که برای آنها پیام‌های حمایتی ارسال کنم و مصاحبه کنم.»

چندی پیش، شهبانو فرح پهلوی در گفت‌وگو با رادیوفردا، در واکنش به ادعای سخنگوی دولت جمهوری اسلامی درباره خروج جواهرات سلطنتی از ایران، تأکید کرد که همه این جواهرات در گنجینه بانک مرکزی ایران قرار دارد.

ملکه پیشین ایران می‌گوید دی‌ماه ۱۳۵۷ و هنگام خروج از کشور، او بخش بزرگی از جواهرات شخصی‌اش را هم در «گنجه‌های کاخ نیاوران» برجای گذاشت.

بیشتر در این باره: شهبانو فرح پهلوی ادعای خارج‌کردن جواهرات سلطنتی از ایران را رد کرد