یک کارشناس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه عدم استطاعت مالی مصرفکنندگان برای خرید واحدهای مسکونی ساختهشده در کشور سازندگان مسکن را با ناامیدی مواجه کرده، خبر داد که «در زمان حاضر تقاضای مصرفی تقریباً از بازار خارج شده است».
علی فرنام روز یکشنبه ۲۷ فروردين در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم توضیح داد که «ابتدای سال ۹۷ متوسط قیمت مسکن ۶ میلیون تومان بود، اما امروز متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در تهران از ۶۰ میلیون تومان عبور کرده یعنی طی ۵ سال ۱۰ برابر افزایش».
این کارشناس مجلس همچنین با اشاره به اینکه در سال ۹۷ تا ۱۴۰۲ تولید مسکن افزایش نیافته، افزود که ریسک افزایش قیمت مصالح ساختمانی، دستمزدها و نظایر اینها بالاتر رفته است و بازارهای رقیب مسکن مانند سکه و طلا هم با افزایش قیمتی که دارند، بر انگیزهٔ سودآوری رایج ساختوساز مسکن غلبه کردهاند.
توقف ساخت مسکن در کشور در حالی است که دولت ابراهیم رئیسی در آغاز کار وعدهٔ ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکن داده بود؛ وعدهای که از همان ابتدا کارشناسان بازار مسکن و برخی نمایندگان مجلس آن را «غیرعملی» توصیف کردند.
فرشید پورحاجت، دبیر کانون سراسری انبوهسازان، اسفند پارسال گفته بود هماکنون سالانه فقط ۳۰۰ هزار واحد ساختمانی در کشور احداث میشود که یکسومِ میزان سالهای قبل از ۱۳۹۲ است.
بیشتر در این باره: یک نماینده مجلس: ۵۱ درصد مردم ایران اجارهنشین هستندعلی فرنام، کارشناس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، در اظهارات امروز خود همچنین تأکید کرد که سازندگان مسکن در ایران رغبت چندانی به ساختوساز ندارند و هماکنون نیز «۸۰ درصد» سازندگان مسکن در ایران نگران فروش هستند.
روزنامهٔ «دنیایاقتصاد» روز ۱۹ فروردین از جهش قیمت مسکن و اجاره بها در تهران طی سه ماه اخیر گزارش داد و تأکید کرد که قیمت مسکن در قیمتهای اعلامی دستکم تا «۴۰ درصد نسبت به حدود سه ماه قبل» افزایش یافته است.
همزمان روزنامهٔ «جام جم» نوشت: «دولت دیگر سرمایهٔ اجتماعی مناسبی ندارد و توان نظارت بر آشفتهبازار مسکن را نیز از دست داده است».