هشدار در مورد «کوچک‌ترشدن سفرهٔ مردم» درپی کمیاب‌شدن واکسن طیور

دبیر انجمن واردکنندگان دارو از تخصیص‌نیافتن ارز دولتی «طی بیش از سه ماه گذشته» برای واردات واکسن طیور و به‌ تبع آن کمیاب‌شدن این نوع واکسن در ایران خبر داد.

حمیدرضا توکلی در حالی از بروز این معضل جدید برای مرغداران خبر می‌دهد که در کنار انتشار خبرهایی از تشکیل صف‌های طولانی برای خرید گوشت مرغ و کمبود و گرانی آن در چندین شهر ایران، برخی رسانه‌های رسمی نیز از فروش مرغ به قیمت کیلویی صد هزار تومان در برخی فروشگاه‌ها خبر داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، دبیر انجمن واردکنندگان دارو روز یک‌شنبه دهم اردیبهشت با اشاره به وضعیت واکسن طیور گفت: «بیش از سه ماه است که به هیچ‌یک از کالاهای دامپزشکی ارز تخصیص نداده‌اند، این در حالی است که وزارتخانه‌های بهداشت و صمت ارز قابل‌توجهی برای واردات دریافت کرده‌اند. انجمن با پیگیری‌های که از بانک مرکزی و وزارت کشاورزی انجام داد متوجه شد که این مجموعه‌ها از بلاتکلیفی و سرگردانی در تخصیص ارز رنج می‌برند.»

حمیدرضا توکلی همچنین از افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی نرخ واکسن‌های طیور خبر داد و گفت که «به همین دلیل شاهد احتکار و قاچاق داروهای دامپزشکی خواهیم بود که این مسئله افزایش قیمت تمام‌شدهٔ محصولات دامی را به‌همراه می‌آورد و باز هم در آیندهٔ نه‌چندان دور شاهد کوچک‌ترشدن سفرهٔ مردم خواهیم بود».

بیشتر در این باره: آشفتگی در بازار مرغ در ایران؛ صف‌های طولانی خرید، کمبود و گرانی

این فعال صنفی با توضیح این‌که «۷۰ درصد واکسن‌های طیور وارداتی است» گفت که «سالیانه حدود یک میلیارد دلار ارز برای واردات داروهای دامپزشکی نیاز است» اما «میزان ارز موجود در کشور محدود است، از این‌رو وزارتخانه‌ها به زیرمجموعه‌های خود اعلام کرده‌اند که تخصیص ارز را اولویت‌بندی کنند و این سخن نیز به معنای اعمال سلیقه و ایجاد رانت است.»

بازار گوشت مرغ، به‌عنوان اصلی‌ترین منبع پروتئینی در سبد غذایی مردم، در حالی دچار آشفتگی شده که مسئولان وعدهٔ آرامش در بازار کالای اساسی تا پایان ماه رمضان را داده بودند.

چشم‌انداز گران‌ترشدن گوشت مرغ در ایران در عین حال در شرایطی مطرح شده که اکبر شوکت، رئیس انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی، روز ۲۷ فروردین، گفته بود: «در سبد مصرفی استاندارد ما عملاً گوشت قرمز حذف شده است و صراحتاً گفته می‌شود کارگران پروتئین خود را از گوشت سفید تأمین کنند.»

او همچنین افزود که دولت در مورد مصرف گوشت، «برخی تعاریف و استانداردهای مصرفی کارگران را دستکاری می‌کند.»