مهاجرت بیش از ۸۰۰ ماما به خارج از کشور در سال گذشته، همزمان با قانون جنجالی افزایش جمعیت

در حالی که جمهوری اسلامی اخیراً قانونی جنجالی را برای افزایش جمعیت به اجرا گذاشته، رئیس شورای هماهنگی نظام پزشکی کشور از مهاجرت بیش از ۸۰۰ ماما به خارج از کشور در سال گذشته خبر داد.

منصور جعفری نمین روز یکشنبه ۱۷ اردیبهشت در سخنرانی خود در یک مراسم در اردبیل به مناسبت روز جهانی ماما، از ارائه جزئیات بیشتر در این زمینه خودداری کرد، اما گفت: «دولت و مجلس باید با تامین شغل و درآمد مناسب و ایجاد امنیت شغلی مانع از خروج این سرمایه‌های ملی شوند.»

چند ماه پیش، یک عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که «درصد بالایی» از پزشکان ایرانی در حال مهاجرت به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس هستند.

یحیی ابراهیمی، عضو کمیسیون بهداشت، روز پنجم دی از سیاست‌های دولت‌های جمهوری اسلامی در حوزه پزشکی انتقاد کرد و گفت: «کارهایی که برخی انجام دادند نتیجه‌ آن منجر به مهاجرت پزشکان متخصص شده است.»

شهریورماه گذشته نیز هفته‌نامه پزشکی «لنست» در گزارشی از رشد ۳۰۰ درصدی مهاجرت کادر درمانی ایران بعد از همه‌گیری کرونا در کشور خبر داد.

همزمان، روزنامه دنیای اقتصاد هم با انتشار گزارشی از مهاجرت «۱۶۰ متخصص قلب در یک سال گذشته» از ایران خبر داد و اضافه کرد که در چهار سال گذشته «۱۶ هزار پزشک عمومی» نیز از کشور مهاجرت کرده‌اند.

بیشتر در این باره: ایران با کمبود «بیش از صد هزار پرستار» مواجه است

رئیس شورای هماهنگی نظام پزشکی کشور همچنین از قانون افزایش جمعیت در ایران موسوم به قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» نیز انتقاد کرد و خواستار اصلاح آن به ویژه در موضوع غربالگری جنین شد.

او گفت برای تدوین این قانون، «از نظرات کارشناسی ماماها و انجمن‌های مامایی و زنان و زایمان» استفاده نشده است.

جعفری نمین افزود: «تولد نوزاد معلول تبعات زیادی برای جامعه و خانواده دارد و در نظام سلامت نیز اختلالاتی بوجود خواهد آورد.»

جمهوری اسلامی برای افزایش جمعیت ایران که مورد تاکید علی خامنه‌ای است، از حدود یک سال پیش، دستورالعمل اجرای ماده ۵۳ قانون موسوم به «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» را ابلاغ کرد که بر اساس آن غربالگری جنین در ایران محدود شد.

این درحالی است که به گفته رئیس سازمان بهزیستی کشور، سالانه بین ۴۰ تا ۶۰ هزار نفر به آمار معلولان ایران اضافه می‌شود.