در حالی که گزارشها از مسمومیت صدها تن از اهالی شهر بدره در استان ایلام بر اثر «آلودگی مشکوک آب لولهکشی» حکایت دارد، جاسم محمدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام، موضوع آلودگی آب آشامیدنی در این شهر را انکار کرد.
سازمان حقوق بشری ههنگاو روز دوشنبه خبر داد که از روز یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲، به دلیل «آلودگی آب لولهکشی شهر»، دستکم ۱۵۰ تن از ساکنان شهر بدره مسموم و به بیمارستان منتقل شدند.
این سازمان همچنین روز دوشنبه نوشت: «علیرغم مراجعات و گزارشهای مختلف شهروندان به دستگاههای مربوطه حکومتی در شهر بدره، تاکنون جواب مشخصی دربارهٔ این رویداد ارائه نشده است.»
بیشتر در این باره: تعطیلی «تنگه کافرین» ایلام بهدلیل «بیتوجهی به حجاب»یک روز پس از آن، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام مسمومیت ۳۳۳ نفر از اهالی بدره و مراجعه آنان به مراکز درمانی را تأیید کرد اما این مسمومیت را «ویروسی» و مربوط به «فصلهای بهار و پاییز» دانست.
جاسم محمدی آلوده بودن آب این شهر را تکذیب کرد و از شهروندان خواست در «رعایت بهداشت فردی کوشا باشند.»
شهرستان بدره یک هفته پیشتر شاهد تعطیلی مکان اصلی گردشگری خود به نام «تنگه کافَرین» بود که مقامات علت بستن این مکان طبیعی را «عدم رعایت حجاب اسلامی از سوی برخی گردشگران» عنوان کردند.
یاسر علیزاده، فرماندار بدره، شرط بازگشایی این منطقه گردشگری را «متعهد شدن میراث فرهنگی به رعایت ضوابط و استقرار نیروهایی» برای کنترل وضعیت حجاب گردشگران عنوان کرده است.
مسمومیتهای مشکوک شهروندان در ایران از روز نهم آذرماه در مدارس شهر قم آغاز شد و پس از آن به بروجرد و سپس در اسفندماه گذشته به سراسر کشور گسترش یافت.
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی روز جمعه هشتم اردیبهشت در بیانیهای به عنوان «نتیجه نهایی تحقیقات» خود در مورد حملات به مدارس مدعی شد «تمارض» دانشآموزان و «هراس جمعی» از عوامل اصلی گسترش مسمومیتهای زنجیرهای در مدارس عمدتاً دخترانۀ کشور بوده است.