اعتراض مولوی عبدالحمید به عملکرد نمایندگان، دو روز پس از دفاع خامنه‌ای از مجلس

مولوی عبدالحمید

دو روز پس از دفاع و تمجید رهبر جمهوری اسلامی از عملکرد نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مولوی عبدالحمید، رهبر پرنفوذ سنی‌های ایران، به سکوت نمایندگان نسبت به مشکلات اساسی کشور شدیدا اعتراض کرد.

عبدالحمید اسماعیل‌زهی روز جمعه پنجم خرداد در سخنرانی خود در مراسم نمازجمعه زاهدان، با کنایه به عملکرد مجلس شورای اسلامی گفت: «مجلس خانه ملت است، خانه دولت و حاکمیت نیست.»

او «دفاع از حقوق ملت» و «نظارت بر عملکرد حاکمیت»، «نظارت بر اجرای قانون اساسی»، «نظارت بر اجرای عدالت» و «نظارت بر آزادی‌ها» را از جمله وظایف مجلس شورای اسلامی دانست.

مولوی عبدالحمید به طعنه گفت که اکنون کار مجلس شورای اسلامی فقط این شده که نمایندگان بگویند «فلان جا آب نیست، فلان جا برق نیست، فلان جا راه نیست»، در حالی که کار اصلی نمایندگان، نظارت بر سیاست‌های داخلی و خارجی و اجرای عدالت در کشور است.

در حالی که علی خامنه‌ای به‌تازگی در سخنانی نمایندگان را «انقلابی» دانسته، مولوی عبدالحمید گفت: «اشتباه است که فکر کنیم با یک تفکر می‌توانیم مجلس را اداره کنیم. این اشتباه بزرگ سیاسی است. مجلس، محل تفکرات گوناگون است.»

علی خامنه‌ای روز سوم خرداد در دیدار با نمایندگان مجلس که به دفتر او رفته بودند، گفت: «از اول تشکیل مجلس یازدهم اعتقاد داشتم که این مجلس انقلابی است؛ الان هم بعد از سه سال همین را تکرار می‌کنم.»

بیشتر در این باره: انتقاد گسترده کاربران شبکه‌های اجتماعی از اظهارات رهبر جمهوری اسلامی درباره «انقلابی بودن» مجلس یازدهم

اما رهبر پرنفوذ سنی‌ها و بلوچ‌های ایران تاکید کرد باید برای همه طیف‌های سیاسی، قومیتی و مذهبی کشور در مجلس نماینده وجود داشته باشد.

او با انتقاد صریح از نمایندگان مجلس و متهم کردن آنان به عدم استقلال گفت: «الان این همه مشکلات در کشور وجود دارد، چرا صدای مجلس بلند نمی‌شود؟ چرا صدای نمایندگان بلند نمی‌شود؟ این همه اعدام‌های بی‌رویه وجود دارد که برای کشور ضرر است، این همه تبعیض و نابرابری در کشور وجود دارد، چرا صدایی از خانه ملت بلند نمی‌شود؟»

این چهره اهل سنت ایران همچنین به اعتراضات گسترده صنفی و معیشتی در ایران اشاره و تاکید کرد که «هیچ صدای موثری از مجلس بلند نمی‌شود.»

مولوی عبدالحمید گفت که اگر نماینده، مستقل و آزاد نباشد، «فلسفه نمایندگی از بین خواهد رفت».

بر اساس گزارش شبکه‌های اجتماعی پس از نمازجمعه این هفته زاهدان، بار دیگر نمازگزاران تظاهرات کردند و شعارهایی علیه حکومت سر دادند.

اعتراض به وضعیت بازداشتگاه‌های ایران

او به وضعیت بازداشتگاه‌های ایران اشاره کرد و افزود: «نمایندگان باید از بازداشتگاه‌ها بازدید کنند و ببینند در آنجا چه می‌گذرد. آیا در این بازداشتگاه‌ها قانون اجرا می‌شود؟ یا عده‌ای آنچه دلشان می‌خواهد اجرا می‌کنند.»

امام جمعه اهل سنت زاهدان با اشاره به این که قانون، شکنجه و اخذ اعترافات اجباری را ممنوع کرده، خطاب به نمایندگان گفت: «زنانی که به زندان رفته‌اند خواهران و مادران ملت هستند. اینها آبروی همه ما هستند. زنان، حیثیت ملت ما هستند.»

مولوی عبدالحمید که پیشتر درباره تجاوز جنسی به زنان بازداشت‌شده هشدار داده بود، بار دیگر خطاب به نمایندگان گفت: «آیا حرمت زنان زندانی حفظ می‌شود؟»

بیشتر در این باره: مولوی عبدالحمید: چه کسی فکر می‌کرد در نظام علما تجاوز جنسی صورت گیرد

با وجود درخواست‌های بین‌المللی، جمهوری اسلامی تاکنون مانع تحقیقات مستقل درباره وضعیت زندان‌های خود شده است.

مولوی عبدالحمید همچنین در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به این که هرگونه اعتراضی در جمهوری اسلامی به نام «اغتشاشات» سرکوب می‌شود و بسیاری به دست نیروهای امنیتی کشته می‌شوند، گفت: «قانون می‌گوید اعتراض مسالمت‌آمیز حق مردم است.»

امام جمعه زاهدان به مقام‌های جمهوری اسلامی هشدار داد که یا به قانون عمل کنند یا اگر نمی‌توانند، «نمایندگان مجلس قانون را تغییر دهند».

او گفت که «اگر نمایندگان مجلس مستقل بودند و از طیف‌های گوناگون بودند و گزینشی نبودند»، کشور به چنین وضعیتی دچار نمی‌شد.

مولوی عبدالحمید همچنین به احضار هفتاد وکیل دادگستری به قوه قضاییه جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت این اقدام جمهوری اسلامی در هیچ کجا سابقه نداشته است.

همچنین در حالی که جمهوری اسلامی به تازگی لایحه‌ای موسوم به «لایحه حجاب و عفاف» را به تصویب رسانده، مولوی عبدالحمید گفت که با این قانون «مسائل خراب‌تر می‌شود، بیایید ببینید چه چیزهایی زنان را ناراضی کرده است. زنان را به جایگاه خودشان بازگردانید.»

او بار دیگر در این زمینه به حکومت هشدار داد که «با زنان با خشونت رفتار نکنید، نتیجه ندارد.»

بر اساس گزارش‌های شبکه‌های اجتماعی و رادیوفردا/ م. ت./ ف. دو.