یک هفته پس از آغاز آتشسوزیهای وسیع در کانادا که ابرهای متراکم دود و آلودگی شدید هوا در بخشهای شرقی آمریکا را نیز به دنبال داشت، رسانههای کانادا بامداد شنبه، ۲۰ خرداد، گزارش دادند کاهش دمای هوا و بارندگی به پاکسازی آسمان دودآلود از مناطق پرجمعیتتر کانادا کمک کرده، اما حریق در شمال استان کِبِک ادامه دارد.
به گزارش شبکه سیبیسی کانادا، کاهش دود در جنوب غربی استان انتاریو نظر به ادامه آتشسوزیهای کبک ممکن است یک تسکین موقتی باشد.
وزیر امور اضطراری کانادا از سوختن حدود چهار میلیون هکتار از اراضی جنگلی در بیش از ۴۰۰ مورد حریق دراین کشور خبر داده بود. آتشسوزیها استانهای آلبرتا، نُوا اسکوشا، انتاریو و کبک را دربرگرفت و صدها هزار تن از ساکنان بخشهایی از کانادا و عمدتا در استان کبک از خانه خود تخلیه شدند.
ابرهای غلیظ نارنجیرنگ دود که اواسط هفته گذشته از کانادا وارد آسمان شرق آمریکا شد، در کار عادی پروازها از فرودگاه نیویورک و شهرهای اطراف اخلال ایجاد کرد. دود به مناطق دورتری تا ویسکانسین و همچنین به جنوب ویرجینیا هم رسیده بود.
به گفته شبکه سیانان، حدود ۷۵ میلیون نفر در آمریکا زیر نفوذ دود قرار گرفتند.
بیشتر در این باره: آتشسوزی موسمی در کانادا، نیویورک را آلودهترین شهر جهان کرددر همین حال رسانههای اروپا روزهای جمعه و شنبه خبر دادند که دود ناشی از حریق گسترده کانادا اکنون به نروژ و اسکاتلند نیز رسیده است.
سرویس هواشناسی اسکاتلند اعلام کرد که تودههای دود کانادایی را در غرب اسکاتلند شناسایی کرده اما فعلا بر شرایط آب و هوایی این منطقه تأثیری نخواهد داشت و تنها آسمان را در غروب خورشید «دراماتیکتر» خواهد کرد زیرا غروب خورشید به دلیل وجود ذرات مهآلود در بخش فوقانی جو زمین، «روشنتر» بهنظر میرسد.
شبکه سیانان روز جمعه گزارش داده بود که تودههای دود از کانادا در سراسر گرینلند پراکنده شده و به آسمان نروژ هم رخنه کرده است.
کارشناسان گفتهاند که در وضعیتی که دود به لایههای فوقانی اتمسفر نفوذ میکند، مدت طولانیتری در جو باقی میماند و میتواند تا مسافتهای بسیار دور برسد. این امر هرچند برای مردم شاید کمی احساس بوی سوختگی را ایجاد کند اما سبب گرم شدن سریعتر قطب شمال خواهد شد.
این در حالی است که قطب شمال در حال حاضر چهار برابر سریعتراز سایر نقاط جهان گرم میشود، امری که پیامدهای جهانی مانند امواج گرما، آتشسوزیهای جنگلی و سیلهای ناگهانی و مهیب بهدنبال دارد.
با وخیمترشدن وضعیت آب و هوایی، پیشبینی شده که آتشسوزیها، بهویژه در دوران خشکسالی و گرما، با شدتی بیش از گذشته دامن انسانها را بگیرد.