«۱۱ هزار ساختمان پرخطر» در تهران؛ عضو شورای شهر می‌گوید باید پلمب شوند

حریق در بازار سید ولی

چند هفته بعد از آن که دادستانی کل ایران فهرست ۱۲۹ ساختمان «پرخطر» تهران را به‌رغم مخالفت شهرداری منتشر کرد، حالا یک عضو شورای شهر تهران می‌گوید آن فهرست شامل ساختمان‌های «خیلی پرخطر» بود و در تهران حدود ۱۱ هزار ساختمان پرخطر وجود دارد.

مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی و بحران شورای شهر تهران، روز جمعه،‌۲۶ خرداد، به خبرگزاری ایلنا گفت که شهرداری بعد از اخطار به این ساختمان‌ها، باید از دادستانی بخواهد «تا نسبت به قطع انشعابات ساختمان و پلمب ساختمان اقدام کند.»

او در عین حال تایید کرده که در این زمینه «ضعف قانونی» وجود دارد و حالا که قوه قضائیه از جایگاه «مدعی‌العموم» دخالت کرده است، باید ساختمان‌های ناایمن «تعیین تکلیف» شوند.

آقای بابایی با اشاره به مصوبه شورای شهر تهران که بعد از اخطار، باید «قطع انشعاب و پلمب ساختمان» انجام شود، از این که شهرداری تنها به اخطار دادن اکتفا می‌کند، انتقاد کرده است.

بیشتر در این باره: سازمان بازرسی کل خواستار سرعت بخشیدن به «رفع خطر» از بازار بزرگ تهران شد

او با اشاره به آتش‌سوزی در ساختمانی در بازار سید ولی تهران گفت آتش‌نشانی «چندین مرتبه» اخطار و «دستورالعمل ایمن‌سازی» را ابلاغ کرده بود، اما مالکان اجرا نکردند و در این موارد چاره‌ای جز قطع انشعاب و پلمب وجود ندارد.

این در حالی است که روز سوم خرداد، بعد از انتشار فهرست ۱۲۹ ساختمان ناامن تهران، سخنگوی شهرداری تهران با اشاره به «ساختمانی که سال گذشته دچار حریق شد» گفت این ساختمان در همان سال یک بار پلمب شده بود.

عبدالمطهر محمدخانی همچنین خبر داد تعداد ساختمان‌های ناایمن که تعدادشان ۱۲۹ اعلام شده بود، کاهش یافته و به «۹۳ ساختمان» رسیده و برای آنها پرونده قضایی تشکیل شده است.

او همچنین گفته بود که شهرداری تهران موافق انتشار فهرست ساختمان‌های ناایمن نیست، ولی «حتماً دستگاه قضایی مصلحت را در انتشار این لیست دانسته‌اند.»

علیرضا زاکانی، شهردار تهران، آبان‌ماه سال گذشته ضمن مخالفت با انتشار این فهرست گفته بود «اگر لیست را ارائه کنیم، از فردا کسی در شهر نمی‌ماند».

در ایران آمارهای متفاوت و گاه ضد و نقیض درباره وضعیت ایمنی ساختمان‌ها منتشر می‌شود. خبرگزاری دولتی ایرنا خردادماه سال گذشته گزارش داد که در کلان‌شهر تهران «۳۳ هزار ساختمان ناایمن و بیش از ۲۳ هزار ساختمان کم‌خطر» وجود دارد.

در این گزارش آمده بود که از این تعداد، وضعیت ۱۲۹ ساختمان از لحاظ ایمنی «بحرانی» و وضعیت ۳۴۸۸ ساختمان «پرخطر» است که با آمار ارائه شده از سوی عضو شورای شهر تهران تفاوت دارد.

منابع: خبرگزاری‌های ایلنا، ایرنا، رادیوفردا/ ع. م./ ف. دو.