دادگاه تجدیدنظر کرج حکم ۴۰ سال زندان برای سیزده شهروند بهایی را تایید کرد

دادگاه تجدید نظر کرج «حکم ۴۰ سال زندان و هفت ماه» صادره توسط دادگاه انقلاب این شهر برای سیزده تن از شهروندان بهایی به اتهام ارائه خدمات آموزشی به فرزندان خانواده‌های بهایی را عینا تایید و برای اجرای آن ده روز مهلت تعیین کرد.

در این حکم، سیزده شهروند بهایی شامل عفیف نعیمی، مهسا تیرگر بهنمیری، کامیار حبیبی، رامله تیرگرنژاد، سابین یزدانی، الهام شارقی آرانی، نکیسا صادقی، صدف شیخ زاده، شهرزاد مستوری، نگین رضایی، سامان استوار، بیتا ممتازی و صهبا ادیانی در مجموع به ۴۰ سال و هفت ماه زندان محکوم شده‌اند.

این شهروندان بهایی عمدتا طی مرداد و شهریور ماه ۱۴۰۱ پس از یورش نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به منازل مسکونی‌شان در شهر کرج و دیگر مناطق استان البرز احضار و بازداشت شده بودند.

سایت هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، گزارش داد که حکم حبس و مجازات‌های تکمیلی این سیزده شهروند بهائی توسط شعبه ۱۲ دادگاه تجدیدنظر کرج عینا تایید شده است.

یک منبع مطلع به این سایت حقوق بشری گفت که جلسه دادگاه روز بیست و پنجم خرداد ماه و بدون اطلاع وکلای این شهروندان بهایی در شعبه ۱۲ تجدیدنظر کرج برگزار شد و در جریان آن احکام دادگاه بدوی هر سیزده شهروند بهایی، عینا تایید شد.

بنابر این گزارش، دادگاه تجدیدنظر کرج پس از تایید حکم دادگاه بدوی در مورد این سیزده شهروند بهایی، با تعیین مهلتی ده روزه برای اجرای حکم، آن را ابلاغ کرده است.

بر اساس این حکم، عفیف نعیمی به ۷ سال حبس، سامان استوار و کامیار حبیبی هر کدام به ۵ سال حبس، رامله تیرگرنژاد، الهام شارقی آرانی و سابین یزدانی هر یک به ۳ سال حبس، مهسا تیرگر، شهرزاد مستوری، صدف شیخزاده، نگین رضایی، نکیسا صادقی، صهبا ادیانی و بیتا ممتازی هر کدام به ۲ سال و یک ماه حبس، محکوم شده‌اند.

علاوه بر این، بنابر حکم دادگاه انقلاب و تایید دادگاه تجدیدنظر کرج، هر یک از این سیزده شهروند بهایی به «جزای نقدی، ممنوعیت اقامت در استان البرز، ممنوعیت از حقوق اجتماعی و منع خروج از کشور» محکوم شده‌اند.

همه اتهامات وارد شده به این شهروندان بهایی به فعالیت‌های آموزشی آنها در جهت آموزش فرزندان خانواده‌های بهایی مرتبط است.

«شرکت در تشکیل گروه و اداره اشخاص به قصد بر هم زدن امنیت کشور از طریق اقدام به ترویج بهائیت در اطفال، کودکان و نوجوانان»، «فعالیت آموزشی و ترویجی مغایر با شرع اسلام از طریق آموزش و ترویج بر اساس تعالیم بهائیت در مهدهای کودک»، و « فعالیت آموزشی و تبلیغی علیه شرع اسلام» از جمله اتهاماتی است که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به این شهروندان بهایی وارد کرده است.

جمهوری اسلامی در چهار دهه گذشته علاوه بر مانع تراشی در مسیر ثبت‌نام کودکان خانواده‌هایی بهایی در مدارس، قریب به اتفاق شهروندان بهایی را از تحصیل در دانشگاه‌ها محروم کرده است و از سوی دیگر شهروندان بهایی را که اقدام به فعالیت آموزشی و درسی برای فرزندان خانواده‌های بهایی کنند بازداشت و زندانی می‌کند.