بادهای ۱۲۰ روزهٔ سیستان به ۱۸۰ روز افزایش پیدا کرده است

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران می‌گوید به دلیل تغییرات اقلیمی، بادهای ۱۲۰ روزه سیستان به بادهای ۱۸۰ روزه افزایش پیدا کرده است.

علی سلاجقه با اشاره به اینکه این بادها هم منشأ داخلی و هم منشأ خارجی دارد، بدون ارائه توضیح و راه‌حل به خبرگزاری ایلنا گفت تالاب خشکیده هامون هم باید مشکلش حل شود.

بادهای موسمی ۱۲۰ روزه سیستان که از گذشته‌های دور از مشهورترین و اثرگذارترین بادهای محلی ایران بوده، معمولاً تابستان هر سال بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ روز می‌وزیده است، اما پس از خشک شدن تالاب هامون که در مسیر این بادها قرار دارد، مدت زمان وزش آن و همچنین ریزگردها و طوفان‌های گرد و غبار در این منطقه به شدت افزایش پیدا کرده است.

در ادامه وخیم‌تر شدن وضعیت تغییرات اقلیمی و خشکی در ایران، خبرگزاری تسنیم روز شنبه نوشت که وضعیت ۹ سد مهم تأمین آب در ایران بحرانی است و ذخایر آب در آنها کمتر از ۲۰ درصد است.

تسنیم با استناد به آمار شرکت مدیریت منابع آب گزارش داده است که «سد وُشمگیر» در استان گلستان به‌طور کامل خشک شده، و هفت سد در استان‌های دیگر نیز بین سه تا ۱۹ درصد ذخیره آب دارند.

بنابر آمار رسمی، میزان ذخایر آب در سدهای کشور نسبت به زمان مشابه در سال گذشته حدود ۲۰ درصد افزایش نشان می‌دهد، اما شرایط در همه سدها یکسان نیست و از «وضعیت مطلوب» تا «وضعیت «بسیار نامطلوب» متغیر است.