رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشوری میگوید یکهزار ساختمان ناایمنِ بیش از ١٢ طبقه در تهران شناسایی شده که مستعد آتشسوزیاند.
حمزه شکیب روز دوشنبه دوم مرداد در یک نشست خبری گفت این ساختمانها را که «باید بهطور ویژه نگهداری شوند»، هشت سازمان ازجمله سازمان نظام مهندسی شناسایی کردهاند.
پیشتر هم یک عضو شورای شهر تهران خبر داده بود که «حدود ۱۱ هزار ساختمان پرخطر» در این شهر وجود دارد.
مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی و بحران شورای شهر تهران، خرداد امسال به خبرگزاری ایلنا گفته بود که شهرداری بعد از اخطار به این ساختمانها، باید از دادستانی بخواهد «تا نسبت به قطع انشعابات ساختمان و پلمب ساختمان اقدام کند».
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشوری در نشست خبری خود همچنین گفت: «بر اساس درسهای سانحهٔ پلاسکو، پیشنهاد دادیم که نقشهٔ سهبعدی این ساختمانها را در اختیار اتشنشانی قرار دهیم و مکانیسم فرو ریزش ساختمان تحلیل شود تا در مواقع ضروری اقدام و عکسالعمل آتشنشانی ارتقا پیدا کند.»
بیشتر در این باره: «۱۱ هزار ساختمان پرخطر» در تهران؛ عضو شورای شهر میگوید باید پلمب شونداو با این حال افزود که سازمان نظام مهندسی ساختمان بر روی ساختمانهای دولتی نظارت ندارد و تمرکز آن بر روی ساخت و سازهای بخش خصوصی است.
آقای شکیب درباره عمر مفید ساختمانها در ایران هم گفت: «در حال حاضر عمر ساختمان در ایران بهطور متوسط بین ٣٠ تا ۴٠ سال است، درحالیکه در دنیا این عدد بین ٧۵ تا ١٠٠ سال است.»
او با اشاره به زلزلههای ویرانگر اخیر ازجمله در استان کرمانشاه تأکید کرد: «واقعیت این است که اگر زلزلهای رخ دهد، دیگر دولتها امکان تأمین خسارتها را ندارند.»
مسئله عدم رسیدگی به ساختمانهای ناایمن در پایتخت از سالها پیش مطرح است و پس از حادثهٔ آتشسوزی ساختمان پلاسکو تاکنون چند فهرست از بناهای ناایمن و در خطرِ تهران تهیه شده که هم بر سر انتشار آنها و هم جزئیات آنها بحثوجدل کم نبوده است.
با این اوصاف، هنوز اقدام عملی برای ایمنسازی بناهای ناایمن برداشته نشده و در این میان نیز یک عضو شورای شهر تهران خبر داده که دولت ابراهیم رئیسی برخی از ردیفهای آتشنشانی را جزو «کالای لوکس» دانسته و حذف کرده است.