در پی سوزاندن قرآن در سوئد در هفتههای گذشته، مقامات ارشد این کشور روز چهارشنبه، چهارم مرداد، اعلام کردند که کشورشان هدف کارزاری از سوی «عوامل تحت حمایت روسیه» قرار گرفته که هدف آن آسیب زدن به سوئد و منافع این کشور است.
اولاف کریسترسون، نخست وزیر سوئد، در اینستاگرام خود نوشت که سوزاندن متون مذهبی، سوئد را با وضعیت امنیتی و سیاسی دشواری روبهرو کرده، اما این وقایع به شیوه تحریفآمیز بیان میشود.
به گزارش روزنامه بریتانیایی گاردین، کارل اسکار بوهلین، وزیر دفاع مدنی سوئد، در بیانیهای جداگانه به صراحت نوشت که اظهارات «عوامل مورد حمایت روسیه» در این زمینه که دولت سوئد خود پشت رویداد هتک حرمت مقدسات است، به تنش دامن میزند.
او گفت این تلاشها میتواند وضعیت شهروندان و شرکتهای سوئدی را در خارج از کشور به خطر بیندازد و «تهدیدی برای امنیت ملی ما باشد».
روسیه قرآنسوزی در سوئد را محکوم کرده است.
بیشتر در این باره: تهدید نماینده خامنهای: عامل قرآنسوزی مانند سلمان رشدی امنیت نخواهد داشتاما به گفته میکائیل اوستلوند، سخنگوی آژانس دفاع روانی سوئد، سازمانی که از سال گذشته برای مقابله با ضداطلاعات برپا شده، روسیه از قرآنسوزی به عنوان «فرصتی برای تبلیغ دستور کار خود در رسانهها» استفاده میکند.
این مقام سوئدی افزود یکی از جاهطلبیهای روسیه این است که بتواند پیوستن سوئد به ناتو را پیچیده کند.
مقامات سوئد در مورد «کارزار مورد حمایت روسیه» برای «تحریف واقعیات در سوئد» توضیح بیشتری ندادند.
دولت استکهلم در پی حمله یک سال و نیم پیش مسکو به اوکراین، از بیم گسترش تجاوز روسیه، خواهان پیوستن به ناتو به رهبری آمریکا شد، امری که با خشم روسیه روبهرو شده است.
«ساپو»، تشکیلات امنیتی سوئد، روز چهارشنبه هشدار داد که وضعیت امنیتی این کشور در نتیجه جنجالهای جاری بر سر آزادی بیان «بدتر شده است».
سخنگوی «ساپو» به یک شبکه تلویزیونی کشورش گفت: «ما از کشوری شکیبا به سرزمینی ضد مسلمان، از دید بخشهای عمده مسلماننشین جهان، تبدیل شدهایم.»
سوزاندن دو بار قرآن در روزهای اخیر توسط سلوان مومیکا، یک مهاجر مسیحی عراقی ساکن سوئد در استکهلم، به تنش میان دولت این کشور شمال اروپا با کشورهای اسلامی منجر شده و رهبر جمهوری اسلامی ایران نیز در پیام کتبی خواهان «اشد مجازات» برای عوامل آن شده است.